fbpx Обекти в северозападна България ще се включаш в културни маршрути на Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обекти в северозападна България ще се включаш в културни маршрути на Европа

Обекти в северозападна България ще се включаш в културни маршрути на Европа

Група чуждестранни туроператори и журналисти бяха организирани в обиколен тур в община Видин и Белоградчик, по проект за транснационално сътрудничество „Европейски културни маршрути“ – „По пътя на виното“ и „По пътя на римските императори“. В него МИЕ участва в партньорство с институции и организации от Румъния, Сърбия и Хърватия. Гостите разгледаха културната забележителност „Белоградчишката крепост“, след което дегустираха подбор от най - добрите вина в региона. В рамките на визитата за чуждестранните туроператори и журналисти, бе организиран велотур около живописната местност в Белоградчик, както и посещение на пещера „Магурата“.
Начало на обиколния тур по проекта бе поставено в Сибиу, Румъния, на 22 септември и предвижда посещение на винарски изби и обекти от Римската епоха на всяка от страните. В проекта участват туроператори и журналисти от медии в сферата на туризма от Белгия, Германия, Холандия и Италия. Предстои да бъде стартирана процедура по включване на маршрутите в списъка на културните маршрути на Съвета на Европа.