fbpx Обновеният Audi Q5 у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обновеният Audi Q5 у нас

етикети

Дизайнът на Q5 с неговия добре изразен спортен дух и плавна линия на покрива демонстрира елегантни промени и прецизни акценти. Предната решетка се отличава със скосени в горната част ъгли, а вертикалните хромирани лайстни и четирите пръстена в емблемата на Audi правят впечатление с добре изразеното си пластично оформление. Нови са и предната броня, очертанията на отворите за въздух и дизайнът на светлините за мъгла.

При предлаганите допълнително предни светлини Xenon plus, ивицата на дневните светлини с LED-елементи се извива подобно на формата, позната от габаритите на задните светлини. По желание, клиентите могат да се доверят на забележителните акценти във външността на Q5, предлагани от спортния пакет оборудване S line и насочения към почитателите на приключенския дух оптичен пакет Offroad. Tипичен знак за принадлежност към Q-фамилията от модели на марката Audi e oбгръщащата задната част на каросерията форма на задния капак, който заедно с капака на двигателния отсек е изработен от алуминий. Теглото на каросерийната структура е снижено чувствително благодарение на формовани по специална технология със закаляване елементи от високоякостна стомана, съчетаващи изключителна здравина и ниско тегло.
Audi Q5 снижава разхода на гориво при отделните версии с до 15%. Трите TDI-агрегата и двата бензинови TFSI съчетават системa за директно впръскване на горивото и принудително пълнене с турбокомпресор, а автоматичната старт-стоп система се предлага серийно при всички версии на обновения модел.
Двигателят 2.0 TDI е на разположение в два варианта, като при версията с максимална мощност 105 кВт (143 к.с.) средният разход на гориво е едва 5,3 литра дизел на 100 километра пробег. Мощният 3.0 TDI -245 к.с. и максимален въртящ момент 580 Нм, ускорява за 6,5 секунди от 0 до 100 км/ч. Изцяло нов е двулитров TFSI /225 к.с. който в съчетание с трансмисията tiptronic изразходва средно едва 7,9 литра на 100 километра
Той може да се комбинира с осемстепенен автоматичен механизъм tiptronic, който се предлага серийно при версията с двигател 3.0 TFSI.