fbpx Opel с тенденция към стабилен ръст на продажбите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel с тенденция към стабилен ръст на продажбите

Opel с тенденция към стабилен ръст на продажбите

Opel продължава да отчита ръст на продажбите. В Европа пазарният дял на марката нарасна отново през март, достигайки 6,9% в сравнение с 6,7% за същия период през миналата година. Това означава отчитане на стабилен ръст вече пет поредни месеца. Продажбите на Opel и неговата британска посестрима марка Vauxhall нараснаха на 22 от общо 27 европейски страни в сравнение със същия месец миналата година, включително на най-големите пазари в Германия, Великобритания, Франция, Италия, Испания, Русия и Турция.

“Тенденциите в продажбите се промениха в края на миналата година и в момента виждаме началото на дългосрочен ръст с резултатите от първото тримесечие на тази година,” заяви Ален Висер, Вицепрезидент, отговорен за продажбите, маркетинга и следпродажбената дейност в Adam Opel AG. “Новите ни модели, като Meriva и Astra Sports Tourer, са много успешни и удовлетворяват вкусовете на клиентите ни в цяла Европа. Допълнително към това обновяването на Corsa също допринесе за успеха.” Понеже обемът на постъпилите поръчки също нараства, Висер очаква положителната тенденция в продажбите да продължи.

Висер намира текущите публични дебати по наболелите въпроси за опазване на околната среда важен елемент в паразния успех на Opel. “Нашата компания има дълга традиция в производството на икономични автомобили, които са също така привлекателни и практични за употреба,” заяви той. “Нашата електрическа Ampera, която ще започне да се продава по-късно тази година, ще засили тази ни позиция.”

Пазарният дял на Opel нарасна през март 2011 с 0.2 процентни пункта спрямо март 2010 г., което представлява ръст от 4.3 процента в продажбите или 6,145 автомобила. Резултатите от първото тримесечие показват 8.4 процентно нарастване спрямо предходната година, което означава обем от 24,712 автомобила. Пазарният дял на Opel/Vauxhall през първото тримесечие е 6.4 процента.

В България продажбите на Opel нараснаха с 36 % в сравнение със същия период на предходната година.

Facebook коментари