fbpx Обществени проекти ще могат да ползват финансиране | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Обществени проекти ще могат да ползват финансиране

Общественият борд на TELUS International Europe ще разпределя до 74 000 евро годишно в помощ на местни организации с нестопанска цел, започвайки от тази година. Бордът обединява видни обществени лидери и членове на фирмата, които ще вземат решения за това кои благотворителни инициативи ще бъдат финансирани, в зависимост от тяхното влияние за обществото.

Някои от членовете на Обществения борд са Магдалена Малеева, бивша тенис състезателка и основателка на Горичка.бг, Силва Зурлева, главен консултант на Нова ТВ и член на УС на Нова Броудкастинг Груп, Елвин Гури, главен изпълнителен директор на River Styxx Capital и един от основателите на кампанията „Заедно в час“, Нели Радева, основател на Фондацията „И аз мога“ и представители на компанията TELUS International Europe.

Заявки за финансиране на здравни, екологични и образователни проекти, които подкрепят семействата и младите хора, ще се считат за дарения. Съществена част от тази CSR инициатива е съвместната работата на TELUS с местните и държавни власти, както и неправителствени организации като CSR България, Български дарителски форум и Български форум на бизнес лидерите при определяне на подходящи проекти.