fbpx Обсъжада се откриване на самолетна линия Пловдив - Шъмкен, Казахстан | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Обсъжада се откриване на самолетна линия Пловдив - Шъмкен, Казахстан

Създаването на директна самолетна линия между България и Казахстан би допринесло за укрепването на отношенията във всички сфери на живота. Такава възможност се коментира вече на междудържавно ниво, обяви в Пловдив Н.Пр. Виктор Темирбаев. Посланикът на Казахстан откри днес фотоизложба, подредена в „Цар-Симеоновата градина“, която представя забележителностите на Астана. Експозицията е в чест на 25-годишнината от обявяването на града за столица и е в навечерието на Деня на Републиката - 25 октомври. 

Според Н.Пр. Виктор Темирбаев бъдещата самолетна линия може да свърже летищата на Пловдив и Шъмкент. „Планираме да установим побратимени връзки между двата града, което от своя страна ще даде допълнителен тласък на развитието на междурегионалното сътрудничество между нашите страни“, каза дипломатът. Шъмкент е разположен в централната част на Южен Казахстан и е третият най-голям град /с над 1 милион жители/ в страната след Алмати и Аста.

Експозицията се организира от посолството на Казахстан в България със съдействието на Община Пловдив и финансовата подкрепа на Тракия икономическа зона. Фотоизложбата може да бъде разгледана до 29 октомври.