fbpx Opel Grandland X Plug-In идва с хибридно задвижване с двойно предаване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel Grandland X Plug-In идва с хибридно задвижване с двойно предаване

 

Grandland X Hybrid4 поема ролята на флагман в SUV гамата на на Opel изпълнявайки стратегичаския план на марката PACE!, представяйки изцяло новата версия с plug-in хибридно задвижване PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) и двойно предаване. Той съчетава 1.6-литровия бензинов турбодвигател с два електромотора, достигайки системна мощност до 300 к.с. Предварителните данни за разхода на гориво съгласно изискванията на WLTP1/NEDC2 (балансирано/средно) сочат 2,2 л/100 км и средни емисии на CO2 от 49 г/км. Планира се новият модел да бъде пуснат в продажба в рамките на няколко седмици, а първите доставки на клиенти да бъдат осъществени в началото на 2020 година.

Първият хибриден автомобил на марката ще допринесе съществено за електрификацията на цялата продуктова гама на германската марка в периода до 2024 година. Той част от стратегията на автомобилната компания за изпълнение на бъдещите изисквания по отношение на емисиите на CO2. Следващата стъпка в този процес, който включва и разработката и производството на високоефективни двигатели с вътрешно горене, ще бъде премиерата на изцяло електрическа версия BEV (Battery Electric Vehicle) на следващото поколение Opel Corsa, която ще излезе на пазара през тази година.

Системата на задвижването на Grandland X Hybrid4 включва пригоден за хибридното приложение четирицилиндров бензинов двигател с директно впръскване на гориво, система за принудително пълнене с турбокомпресор и максимална мощност 147 кВт/200 к.с. Електрическа задвижваща система с два електромотора с мощност 80 кВт/109 к.с., задвижване на всички колела и литиево-йонна акумулаторна батерия с капацитет 13,2 кВтч. Предният електромотор е свързан с електрифицирана осемстепенна автоматична трансмисия, а вторият електромотор заедно с инвертора и диференциала са вградени в електрозадвижвания заден мост, за да осигурят подаване на въртящ момент и подобрено сцепление на всички колела при необходимост.

Grandland X Hybrid4 ще може да се възползва и от специалните решения и услуги за електромобили и електрифицирани превозни средства, предлагани от Free2Move Services - марката за мобилност на Groupe PSA. Офертата ще включва карта за зареждане, която дава достъп до повече от 85 000 зарядни станции на територията на Европа, както и приложение за планиране на пътуването, което предлага най-добрите маршрути, на основата на оставащия автономен пробег на автомобила и местоположението на зарядните станции по съответния маршрут