fbpx Opel стартира онлайн портал в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Opel стартира онлайн портал в България

България е една от първите страни в Европа, която стартира онлайн портал myOpel за обслужване на клиентите. Той е част от цялостната интернет базирана система на Opel за следпродажбена дейност и има за цел да улесни максимално живота на собствениците на автомобили Opel, като осъществи директен контакт и бърз диалог между тях и дилърите на марката.

Статистиката показва например, че 88% от хората по света ползват поне една социална медиа, за един ден в YouTube се гледат общо четири милиарда видеоматериала, ако Facebook беше държава, щеше да е третата по големина в света, отстъпвайки само на Китай и Индия. Мобилните технологии се развиват с главоломна бързина. Например, всеки ден по света се продават повече на брой iPhone-и, отколкото хора се раждат; потребителите, които влизат в интернет през мобилно устройство, се удвояват всяка година от 2009 г. до сега; 78% от хората използват мобилно устройство, за да търсят кола за закупуване и да я поръчат и т.н. Много показателни за необратимостта на процеса са прогнозите: в сравнение с 2012-та година до 2016-та броят на преносимите компютри ще се увеличи с 31%, таблетите ще бъдат със 131% повече, а мобилните смартфони ще нараснат с 96%. Всичко това е достатъчно основание за Opel да създаде интернет базирана система за връзка с клиентите си, която ще им позволи да откриват и да се свързват със своя дилър от своя компютър, таблет или мобилен телефон и да получат обратна информация от него в рамките на 24 часа.

Всеки собственик на автомобил Opel може да се регистрира и създава свой профил в myOpel. Регистрацията позволява на клиента да избере предпочитан от него дилър и да посочи по какъв начин би искал да се свързват с него. Клиентите могат да получаването на индивидуална оферта точно за посочения от тях автомобил, създаване на досие, сервизна история на автомобила, информация за сервизни кампании, които трябва да бъдат извършени на неговия автомобил, индивидуално за конкретния автомобил ценово предложение, напомняне за необходимостта от сервизен преглед и обслужване, някои съвети и препоръки свързани точно с неговия автомобил и много други. Едно от най-големите предимства на myOpel е възможността за онлайн записване за посещение на сервиза на избрания дилър, като потвърждението от дилъра се получава до 24 часа от направената заявка.