fbpx Осми награди за отговорен бизнес на БФБЛ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Осми награди за отговорен бизнес на БФБЛ

Българският форум на бизнеслидерите /БФБЛ/ връчи за осма година своите награди за социално отговорни компании. Номинираните компании в различните категории бяха 59.Сред официалните гости на церемонията бяха министрите Трайчо Трайков, Нона Караджова, Тотю Младенов, Сергей Игнатов и Свилен Нейков. Посланикът на Великобритания, Н.Пр. Стийв Уилиамс и други дипломати също уважиха събитието. Повече от 250 представители на бизнеса се събраха, за да научат кои са отличените социално-отговорни проекти за 2010.

Наградата за инвеститор в маркетинг, свързан с кауза, бе присъдена на "Данон Сердика" за съвместния проект с фондация "Димитър Бербатов" - "Активни и здрави". По проекта са събрани 243 386 лева, които са дарени за възстановяване на спортни площадки и салони, за изграждане на нови спортни съоръжения и въвеждане на допълнителни спортни занимания в училищата.

За инвеститор в знанието беше определена компанията "Майкрософт България" за проекта "Дигитален клас", в който участват 165 000 ученици и учители от страната. Проектът се изпълнява с подкрепата на Министерството на образованието, младежта и науката.
Награда за инвеститор в обществото получи "Райфайзенбанк България" за дарителската й кампания "Избери, за да помогнеш". Кампанията е разработена с цел да се окаже помощ за устойчиви проекти в сферата на здравеопазването, социалната сфера, опазването на околната среда, културата и образованието. По проекта вече са подкрепени над 70 проекта.

Годишната награда за инвеститор в околната среда получи "Глобул" за стратегията си за екологична устойчивост "Глобул Грийн". Програмата е насочена към отговорна употреба на ресурсите, предлагане на устойчиви продукти и услуги и реализирането на дългосрочни проекти с висока значимост за опазване на околната среда.

Голямата награда в категорията за инвеститор в човешкия капитал и условията на труд бе присъдена на „Хюлет-Пакард България" В края на миналата година компанията и правителството подписаха меморандум, който определи възможностите за разширяване на дейността и инвестициите на "Хюлет Пакард" в страната и откриването на над 2000 работни места.
Специалната награда на БФБЛ - ENGAGE бе дадена на "Райфайзенбанк България". Отличие за цялостна корпоративна социална отговорност на малко и средно предприятие получи "Роза импекс" за благотворителната й кампания "За още едно българче" – в нея която компанията дарява средства за ин витро процедури.

Целта на Годишните награди за социално отговорен бизнес е да покажат, че успешният бизнес и инвестицията в обществото вървят ръка за ръка, както и да демонстрират най-добрите примери в подкрепа на тази идея. Критериите, въз основа на които бяха определени победителите, са полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на целия екип на компанията в осъществяването на проектите, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и оценка от страна на обществото.