fbpx OSRAM ще изгражда завод в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

OSRAM ще изгражда завод в България

OSRAM ще изгражда завод в България

етикети

Един от световните лидери в производството на осветление OSRAM започна строителните работи по изграждане на първото си производствено звено в България. Министърът на икономиката Божидар Лукарски направи символична „първа копка“, заедно с Геерт ван дер Меер - управител и старши вицепрезидент на Бизнес звено "Дигитални Системи", Маркус Зигнер, вицепрезидент „Производство“ и Снабдяване на Бизнес звено "Дигитални Системи" и Управител на ОСРАМ Лайтинг ЕООД, както и с представители на областната и общинската управа на Пловдив.

Обектът се намира в района на гр. Пловдив и ще заработи на пълен капацитет през втората половина на 2017 г., произвеждайки компоненти за осветителни тела. Така компанията отговаря на нарастващата глобална нужда от „интелигентни“ решения за домашното и градско осветление.

„Изключително сме щастливи да обявим инвестицията си в България. Вярваме, че Пловдив е най-правилното място за нашето ново производствено звено и с нетърпение очакваме то да заработи ефективно.“, заяви Геерт ван дер Меер по време на официалната церемония.

"За нас тази инвестиция е доказателство за успешното сътрудничество между местна и централна власт и за общите ни усилия да превърнем страната в конкурентна инвестиционна дестинация. Вярвам, че този проект ще е полезен не само за региона на Пловдив, но и за страната и за българската икономика като цяло.", сподели министър Лукарски.

В предприятието ще бъдат открити 900 работни места. В момента OSRAM активно търси персонал, като нуждите на компанията включват разнообразни позиции – от асистенти за производствения процес до квалифицирани специалисти. До края на 2017 г. в завода ще бъдат наети 150 експерти и близо 750 работници.

Базираната в Мюнхен компания OSRAM е световен лидер в производството на осветление с над 100-годишна история.

 

 

Facebook коментари