fbpx От Мото-Пфое очакват раздвижване на автомобилния пазар у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

От Мото-Пфое очакват раздвижване на автомобилния пазар у нас

Въпреки трудното икономическо време и свитите пазари, Мото-Пфое със своите 4 марки - FORD, VOLVO, JAGUAR, LAND ROVER може да се похвали с добри резултати.

С 579 реализирани бройки и първо място в B-сегмента Fiesta отново е най-продаваният малък автомобил в България. Компактният ван B-MAX, предлаган най-вече с 1.0-литров EcoBoost двигател бе избран от ПАК България за мултифункционален автомобил 2013. Независимо от тежкото състояние на бизнеса, компаниията е продала 170 модела Transit, който съвместно с дългата база на Connect Transit продължава лидерството си в MV-сегмента в България.

Първият автомобил в света, който серийно спира сам – XC60, е най-продаваният модел на Volvo в България, с близо 36% дял от общите продажби на марката
LAND ROVER като марка отбелязва ръст от 35% в продажбите си в България през 2012 г. спрямо 2011 г. и това е най-забележителният ръст на пазара у нас.

И пред 2012 г. Мото-Пфое продължи своите корпоративни традиции и проведе шестнадесетото издание на инициативата „ПРОЛЕТ В МОТО-ПФОЕ”, което събра над 30 000 лв. Средствата бяха дарени на 66 абитуриенти-сираци – момичета и момчета от контингента на Българския Червен Кръст. Дарителска програма която подпомага проекти в сферата на културата и природата също отличи най-интересните кандидати, като подпомогна финансово техните идеи.
През тази година Ford ще представи новата Fiesta , новия Ranger, нова Kuga и новият Transit Custom, както и нов Connect. Volvo ще обнови голяма част от гамата си, имената на премиерите за момента се пазят в тайна. Jaguar ще представи F-Тype през лятото, а новият Range Rover вече е тук.
Компаният строи ново собствено дилърство в Бургас, като плановете са до края на годината вратите на комплекса да бъдат отворени.

От компанията са оптимисти за българския автомобилен пазар, поради факта, че от началото на годината оперативният лизинг, заедно със всичките съпътстващи консумативи и дейности по един автомобил, се приема за разход на компанията. Това според тях ще раздвижи най-вече бизнес клиентите именно заради ползването на данъчен кредит.