fbpx Отпада изскването за PCR тест при влизане във Франция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Отпада изскването за PCR тест при влизане във Франция

С оглед намаляване на броя на заболелите от COVID-19, френското правителство облекчава изискванията за влизане за всички граждани на ЕС във Франция от днес, 9 юни.

Според изявление на държавния секретар по туризма Жан-Батист Лемойн, гражданите на ЕС вече не се нуждаят от PCR тест, за влизане страната. Завършилите ваксининация и преболедувалите лица се нуждаят от документ за ваксинация, издаден на френски или английски език. За хората, които не са ваксинирани е достатъчен отрицателен бърз антигенен тест или PCR тест, направен направен не по-рано от 72 часа.

Всички ваксини, одобрени от Европейската агенция по лекарствата (EMA), са признати за доказателство за ваксинация (Pfizer, Moderna, AstraZeneca и Johnson & Johnson).

За завършена ваксинация се зачита: Две седмици след 2-ра ваксинация за ваксини, които се състоят от 2 дози (Pfizer, Moderna, AstraZeneca), четири седмици след еднократна ваксина (Johnson & Johnson), две седмици след инжектирането за хора, които вече са преболедували Covid-19 (необходима е 1 доза).

От 1 юли така нареченият европейски „Зелен пропуск“, ще бъде признат. За България може да се изтегли от тук.

В допълнение към новите правила за влизане, следващото облекчаване на мерките във Франция влиза в сила днес, 9 юни. След отварянето на магазини, музеи, театри и кина, както и терасите на ресторантите, сега отварят и баровете, кафенетата и ресторантите вътре като се допускат максимум 6 души на маса. Освен това комендантският час е преместен за 23:00 часа. От 30 юни страната трябва да бъде отворена отново в още по-голям мащаб, при спазване на подходящите мерки за безопасност и хигиена.