Пловдивският панаир по-успешен тази година

Пловдивският панаир по-успешен тази година

Общо 244 фирми, сред които 150 чуждестранни се представят за първи път на Международния технически панаир, който бе открит днес в Пловдив. Други 108 компании се завръщат след краткотрайно прекъсване на участието си заради кризата.

Общо 884 директни изложители и 590 представени фирми от общо 44 държави ще се включат в ЕСЕН 2011, по предварителни данни. Чуждестранните експозиции са по-големи по размери в сравнение с миналата година като ръстът на ангажираните покрити изложбени площи е 23%. Над 80 новости, от които 31 световни и 12 европейски, ще бъдат показани на 67-ото издание на Международния технически панаир от 26 септември до 1 октомври в Пловдив.

Акцент на ЕСЕН 2011 е зеленият бизнес. На него е посветен и Денят на зелената енергия, който се организира за първи път от Енергийна агенция-Пловдив и панаира на 28 септември. Ще бъдат обсъдени проблемите с качеството на въздуха в 30 града у нас, възможностите за въвеждане на по-чисто отопление и по-чист транспорт, промените в климата и свързаните с тях предизвикателства, обясни Клементина Хаджиева, експерт в агенцията.

Три модела електрически коли, които вече са в серийно производство, ще бъдат изненадата на "Автомобилен салон Пловдив", където посетителите ще видят 175 експоната.

Посетителите специалисти на ЕСЕН 2011 ще могат да се запознаят с най-новите технологии, машини и оборудване по щандовете на десетте международни изложби: "Акватех" (за технологии и управление на водите), "Аутотех" (за транспорт и автосервизно оборудване), Елтех (за електроника и електротехника), "Енеко" (за енергетика и екология), "Инфотех" (за информационни технологии), "Машиностроене", "Стройтех" ( за строителни материали, машини и технологии), "Химия", "Интермин експо" (за минна индустрия) и "Автомобилен салон Пловдив".

Близо 50 събития – конференции, семинари, презентации, бизнес форуми, консултации и дискусии, са предвидени в деловата програма на Международния технически панаир.

Facebook коментари