fbpx Plug-in хибридната система на Mitsubishi Motors с награда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Plug-in хибридната система на Mitsubishi Motors с награда

Плъг-ин хибридната електромобилна технология на новия средноразмерен SUV Outlander PHEV на Mitsubishi спечели наградата за технология за 2014 г. на RJC (Японски конгрес на автомобилните изследователи и журналисти).

Базирайки се на принципа “Удоволствието от шофирането води към устойчиво бъдеще”, MMC следва производствена политика на отговорно отношение към околната среда, създаване на автомобили, които се шофират с удоволствие и се отличават със здравина и безопасност – характеристики, обединени пад названието Drive@earth.

Плъг-ин хибридната електромобилна система използва батерия с висок капацитет, предни и задни електромотори, генератор и бензинов двигател за генериране на енергия и за движение с висока скорост, като тази хибридна технология осигурява по-дълъг пробег при движение с постоянна скорост и задвижване предимно с електромоторите на автомобила.
Системата избира автоматично оптималния режим на задвижване според конкретните условия и останалото количество заряд в батерията. Възможни са следните режими на задвижване:

- на електрическо задвижване
- на хибридно задвижване при последователно свързани системи
- на хибридно задвижване при паралелно свързани системи