fbpx По-активни дейности в туризма и индурстията със Словения | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

По-активни дейности в туризма и индурстията със Словения

По-активни дейности в туризма и индурстията със Словения

България да се представя по-активно не само като силна морска дестинация, но и с възможностите си за специализиран туризъм – планински и селски, балнео- и СПА, културно-познавателен, гурме и винен и пр. Това предложиха в Братислава
Представители на 12 словашки турооператора предложиха България да се представя по-активно не само като силна морска дестинация, но и с възможностите си за специализиран туризъм – планински и селски, балнео- и СПА, културно-познавателен, гурме и винен и др. по време на среща със заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Дискусията бе в рамките на втората сесия на консултативната комисия за икономическо сътрудничество между двете държави.

По време на деловата сесия на консултативната комисия зам.-министърът се срещна и с двама държавни секретари - на словашкото Министерството на икономиката Павол Павлис, който бе съпредседател на комисията от страна на домакините, и на Министерството на транспорта, строителството и регионалното развитие Франтишек Палко. Те обсъдиха перспективите за разширяване на двустранното сътрудничество в няколко основни сфери - енергетика, по Дунавската стратегия (по приоритетна област три – туризъм и контакти между хората), стокообмен, селско стопанство, хранителна промишленост, военно производство, активизиране на контактите между малки и средни предприятия, търгове за обществени поръчки и др.
България е поканила словашки компании да проучат възможностите за изграждане на пречиствателни станции у нас. Двете страни ще продължават да обменят и специалисти в ядрената енергетика.