fbpx БХРА е за ясни правила при какви условия се затварят заведенията | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

БХРА е за ясни правила при какви условия се затварят заведенията

БХРА е за ясни и договорени правила при какви условия се затварят и при какви се отварят търговските обекти, за да има предвидимост в действията както на властите, така и на бизнеса с конкретни срокове, размер на отговорност, начин на изплащане на обезщетения, размер плащане на данъци и такси.

Не е редно властта да дели туристическия сектор и да противопоставя едни на други хотели, ресторанти и нощни заведения, като им диктува различни условия на работа и различни обезщетения.

Ние подкрепяме на сто процента нашите членове и колеги, които не работят в момента и имат справедливи искания.

Предвид настоящата ситуация настояваме :

– Компенсациите за персонала да бъдат увеличени от февруари на 100% от възнаграждението, на което са осигурявани по трудов договор.

– Компенсациите за бизнеса да са в размер на 30 на сто от оборота на засегнатия бизнес.

⁃ Помощите да се изплащат в рамките на календарния месец, за който е кандидатствано

– Приемливи условия при кандидатстване за обезщетения и опростен начин на изплащането им.

⁃  Създаване на гореща телефонна линия и специален имейл на институцията, отговаряща за помощите, за задаване на въпроси и получаване на отговори от заинтересованите лица в срок от 3 работни дни от датата на зададения въпрос

⁃ Удължаване  срока за кандидатстване по мярката, осигуряваща 20% от оборота на засегнатия бизнес до 15.02.2021, тъй като по наша информация, поради обективни причини, много наши членове не са успели да се включат в определения срок.

БХРА подчертава още веднъж, че сме против изкуственото разделение на хотелиерския и ресторантьорски бранш на фракции чрез поставяне от страна на държавата на различни условия на работа и схеми за подпомагане.

Като национално представена организация БХРА винаги е отстоявала принципа, че сме силни, защото  сме заедно, свързани в една индустрия. Отново апелираме за ясни и прозрачни правила за отваряне и затваряне на бизнеси, както и за бърза и ефективна подкрепа от страна на държавата за всички, чиято работа е ограничена или забранена със заповед.