fbpx По-бързо получаване на одобрение за кредит | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

По-бързо получаване на одобрение за кредит

По-бързо получаване на одобрение за кредит

Ипотечните кредити в българска валута започват да набират популярност за сметка на евровите заеми. Това отчитат в анализа си за месец февруари анализаторите от консултантската компания КредитЦентър. Макар лихвите при еврото също да стават все по-изгодни, условията при българската валута се подобряват със значително по-високи темпове.
През февруари започнаха да се появяват и първите пролетни промоции от страна на банките, отчитат още анализаторите. Продължава политиката на финансиращите институции да осигуряват все по-изгодни условия за своите клиенти. Освен промоционалните предложения с изгодни лихви, се повиши и скоростта, с която кредитополучателите получавт одобрение на запитванията си. Макар обаче исканията им за кредит да се удовлетворяват бързо, много потребители срещат трудности при намирането на подходящия имот.

Според КредитЦентър хората получават външно финансиране изключително лесно, но намирането на исканото от тях жилище се оказва нелека задача.

През февруари 2012 година средният размер на изтеглените кредити в страната е бил 34 860 евро, като кредитите в лева представляват около 16% от всички, а останалите 84% от изтеглените заеми са в европейска валута.