fbpx По време на Международният ден на жената предприемач в България бяха връчени специални призове | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

По време на Международният ден на жената предприемач в България бяха връчени специални призове

Световно признатият „Международен ден на жената предприемач”, бе отбелязан на 20 ноември 2023 в Гранд Хотел Милениум София, с пето юбилейно събитие, организирано от Асоциацията на жените предприемачи в България - „Селена”.

Целодневното мероприятие „Денят на жената предприемач” постави фокус върху „Успехът в различните роли” и подчерта образа на жената като предприемач, майка, бизнес партньор, активен гражданин и културен деец.

Начален старт на събитието даде откриващата реч за конференцията от Десислава Авджиева - Председател на Асоциацията на жените предприемачи, и Славянка Стойкова, избрана за посланик на Денят на жената в България и заместник-председател на Асоциацията. Председателят сподели следното: „Този празник е символ на обединение на жените от корпоративният свят и частният бизнес. Поклон пред всички дами, които всеки ден полагат усилия да бъдат по-добрата версия на себе си - личностно и професионално.”

По традиция, форматът бе разделен на две части, като през деня посетителите получиха възможността да разгледат безплатно бизнес изложение и взеха участие в 4 обучителни модула, разгръщащи темите за мотивация на лидера и екипа му, съчетаване на родителството с предприемачеството, баланс на женствеността в образа на съвременната бизнес дама и стратегии за увеличаване на продажбите. Гостите имаха възможност да чуят и мотивационна реч от Кристияна Йорданова - Мис Свят България 2022, свързана с превенция срещу токсичните връзки. Също така присъстваха на демонстрация за техники, възстановяващи енергията. Дневната програма беше допълнена и с дискусия за подобряване на корпоративно социалната устойчивост на компаниите, чрез здравословно хранене.

В безплатното изложение взеха участие над 25 партньори - представители на частния бизнес и корпоративния свят, представяйки различни иновации, техники и продукти, помагащи във всеки един аспект от живота на една дама. То бе ключова част от процеса за обмен на идеи, вдъхновение и опит между жените предприемачи. В експо зоната, присъстващите имаха възможност да споделят успешни истории и се вдъхновяваха от общите инициативи, градящи бъдещето на иновациите и предприемачеството. Специално пригодената разкрасителна зона за визуална трансформация даде възможност да дамите да се погрижат за визията си, доверявайки се на специалисти по цветови анализ, стил и визия, избор на подходящо облекло, анализ на кожа. Професионалисти извършваха консултация за полагане на подходящи грижи за кожата на тялото и лицето и осъществяваха разкрасителни процедури, грим, прическа и маникюр.

Главният редактор на списанието Ина Георгиева, бе модератор на панела „Изкуствен срещу естествен интелект”

Свързващите звена между дневната и вечерната програма, бяха двата дискусионни панела за влиянието на иновациите и ключовите лидерски умения, необходими в съвременната бизнес среда, като темите бяха посветени на „Изкуствен срещу естествен интелект” и „Лидерски умения и успешни бизнес практики”.

Вечерната програмата на събитието бе уважена от кабинета на Президента на Република България, дипломати от посолства, публични личности и значими представители на бизнес средите. За откриването на втората част, на сцената се качи Александър Пълев - съветник по иновации на Президента на Република България.

Кулминацията в програмата бе връчването на първите награди за предприемчивост - „Успехът в различни роли”,  свързани с награждаването на пет изключителни дами - Гергана Стоянова, Силвия Аздреева, д-р Неделя Щонова, Ивет Лалова-Колио, Силвия Рашкова. Наградите бяха връчени за  техните върховни постижения чрез предприемане на действия всеки ден. Те бяха отличени със специални призове и ръчно изработени позлатени рози, символ на крехкост и вечност.

Участниците в дискусионния панел „Лидерски умения и успешни бизнес практики

Юбилейното издание на „Денят на жената предприемач” не само отбеляза ролята на жената в динамична бизнес среда, но и акцентира върху способността ѝ да се ангажира активно и да подкрепя благотворителни инициативи. Три основни каузи имаха ключово значение за това събитие, заради техните мисии, свързани с промяна на човешките души - на Фондация „За нашите деца”, Фондация „Предай нататък” и Фондация „Emprove”.

Над 300 гости успяха да се включат в тазгодишното издание “Денят на жените предприемачи” 2023 като голяма част от тях споделиха, че събитието е оставило трайна следа на вдъхновение у тях и дълбоко въздействие в бизнес обществото, показвайки как дамите предприемачи може да са лидери във всеки аспект на живота и всяка роля, която е ключова  - от професионална до лична.

Повече информация за международното събитие можете да намерите на официалната страница на инициативата: Women's Entrepreneurship Day