fbpx Популяризиране на чешката култура в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Популяризиране на чешката култура в България

От началото на тази година пражката бира Staropramen е ексклузивен партньор на Чешкия културен център в България, стана ясно по време на емблематично за Чешката култура събитие у нас – Гала вечер в памет на Вацлав Хавел, състояла се на 12 март. Събитието беше част от официалната програма на София филм фест и акцент в него беше представянето на филма „Оттегляне”. Сценарист и режисьор на продукцията е Вацлав Хавел.
Събитието събра културни дейци, политици, представители на дипломатическия корпус, на чешката общност в България и почитатели на чешката култура.
Идеята за популяризирането на чешката култура в България във всичките й аспекти е в основата на партньорството между Staropramen и Чешкия културен център както на глобално ниво, така и в България. Съвместните проекти съответстват и на историята и традициите на бирата, създадена през 1869 г., тъй като марката е неизменна част от развитието и традициите на Чехия повече от век. В рамките на 2012 г. като част от партньорството предстоят редица общи проекти. Сред тях са изложби на млади творци, музикални и филмови събития, различни арт проекти.