fbpx Модерният дух на бирата бе разкрит на елегантно дамско парти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Модерният дух на бирата бе разкрит на елегантно дамско парти

етикети

Най-изкусителните черти на бирата и тайните на пивоварното изкуство представи Съюзът на пивоварите в България (СПБ) на стилно бирено парти в The Residence Exclusive Club. Коктейлът бе организиран по повод първата по рода си информационна кампания LOVE BEER и събра на едно място представителки на нежния пол от света на шоубизнеса, администрацията, медиите, спорта и бизнеса.

Специален гост и единствен мъж сред изисканата компания бе един от най-утвърдените експерт-пивовари в България - Атанас Атанасов. Той запозна дамите с качествата на пивото и златните правила на бирената култура. Водещата на събитието - Гери Турийска сподели пред елегантната аудитория любопитни факти за Нейно Величество Бирата под формата на завладяващ разказ за историята на кехлибарената напитка. Заедно с гостите на събитието водещите разбиха със замах широко налагания стереотип, че пивото е „мъжко питие“.

Докато дамите се наслаждаваха на пенливата напитка, Атанас Атанасов разказа също за дегустацията на пиво и хармоничната му връзка с модерния начин на живот и гурме културата. Експертът представи пред гостите специфична информация за натуралните съставки на бирата и нейните качества. Любопитен за дамите се оказа фактът, че именно благодарение на малца, хмела и бирената мая, нивото на витамини и антиоксиданти в бирата дори надвиша това в някои от най-разпространените плодове и зеленчуци.

Специално внимание беше обърнато и върху качествата на бирената мая, която освен че има свойствата да разкрасява, спомага също метаболитните процеси в организма, като съдейства в разграждането на въглехидратите, мазнините и белтъчините. Беше разбит и митът, че от пивото се пълнее. Дамите бяха изненадани, че няма причина да се тревожат за фигурите си, тъй като в 100 мл. светла бира обичайно се съдържат около 46 калории. Като допълнителен съвет, специалистите препоръчват да се пие по чаша пиво след активни спортни дейности или тежки физически натоварвания, тъй като високото количество вода, витамини и соли в състава му способстват за по-бързото възстановяване на водния и електролитен баланс на организма.

По време на събитието изпълнителният директор и член на УС на СПБ Ивана Радомирова сподели повече и за кампанията LOVE BEER: „Инициативата е част от общоевропейските ни проекти с Пивоварите на Европа и Съюза на пивоварите в България за популяризиране на бирената култура и мястото на пивото в балансирания и активен начин на живот. Кампанията има за цел да покаже в нова светлина и по креативен начин качествата и спецификите на категорията като модерна, натурална, нискокалорична и подходяща не само за мъжете, но и за жените напитка. Неслучайно проектът е с романтичното име LOVE BEER, тъй като търси емоцията и насладата от опознаване на света на пивото именно през погледа на нас - съвременните дами. Жените, които се чувстват свободни да направят своя избор, без да робуват на старомодни клишета и стереотипи, а избират да правят това, което те самите искат, харесват и обичат.“