Очилата в стил Елтън Джон са супер модерни

Ретро вълната остава актуална при очилата и през 2015 година. Но ако през 2014-та водещ е беше полъхът на 60-те години, през 2015-та вече се поглежда към 70-те. На преден план излиза кръглата форма на очилата – запазена марка на Елтън Джон и Ози Озбърн, а в последните години, успешно налагана и от Лейди Гага, Бионсе и Майли Сайръс. Поради специфичността си обаче, тя се препоръчва за хора с квадратна или правоъгълна форма на лицето и в никакъв случай кръгла.

Като цяло, формите продължават да следват миналогодишните ретро котешки, бъбрек или авиатор, уейфеър, както и класическите „пеперуда” и квадратни в макси размери, които закриват голяма част от лицето. Интересно решение е класическият бъбрек, който постепенно преминава от елипсовидна към закръглена форма и вместо с две линии се съединява по средата с кръг.

Диоптричните рамки запазват елипсовидните и правоъгълните си очертания, които са по-класически и неангажиращи. Тази година българската марка KWIAT наблягат на котешката форма, която е женствена, изискана и придава неустоим шик и стил на дамите.

Актуални са композициите от цветове в рамките – флорални принтове, шарки тип костенурка и „хавана” – кафяво и зелено, тигрови комбинации и цветни мозайки във всички тонове на дъгата. Модерни този сезон са и натуралните тонове – прозрачно, пудра, кафе макиато, слонова кост, мръсно бяло, нежно розово, както и актуалните за 2015 рамки, имитиращи дърво с цвят на бук, дъб и бамбук. При рамките е използвана и игра с цветовете от външната и вътрешната страна.

При стъклата на слънчевите очила тенденцията в голяма степен следва миналогодишната – огледално цветно покритие. То е характерно най-вече за формите бъбрек и уейфеър, но навлиза и в някои от другите форми с цветове тип хамелеон в червено, жълто, зелено, лилаво, оранжево, 3-4 нюанса синьо, златно и др.

С голямо внимание към детайла в рамките са инкрустирани метални орнаменти – по-дискретни и по-ексцентрични, както и камъни “Сваровски” в различни размери и цветове. За по-екстравагантните дами някои модели имат два кръга отстрани и един между стъклата вместо заоблена линия.

Влияние от новите технологии в материалите е минималистичният стил – рамките стават все по-тънки, гъвкави и леки. Рамките са биосъвместими, биоразградими, антиалергични и антибактериални. Част от диоптричните модели са изработени от огъваща се пластмаса – иновация при очилата, която ги прави удобни, трудни за нараняване и изключително подходящи за деца.

Не правете компромис с качеството на стъклата. Търсете само материал от най-висок клас А – CR 39, който се използва за стъкла с диоптър. Той не пречупва светлината, а пропускливостта и контрастът на образа са възможно най-добри за окото. Стъклата имат и висококачествена поляризация, която увеличава комфорта при носене и най-вече при шофиране.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook comments