fbpx Послание до Космоса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Послание до Космоса

етикети

Кампанията на Hyundai Motor "Послание до Космоса" спечели две бронзови награди “Клио” в категории "Филмова техника" и "На открито". Този най-нов успех се прибавя към трите отличия за иновативно кино получени на наградите Cannes Lions и на филмовия фестивал на Ню Йорк.

С близо 70 милиона гледания в Youtube, видеото на "Послание в Космоса" е в центъра на вниманието в социалните медии по целия свят, откакто е стартирано през април. Креативната кампания разказва историята как Hyundai Motor изпраща съобщение от 13-годишна дъщеря до нейния баща астронавт.

Във видеото 11 Genesis автомобила изписват огромно съобщение, покривайки около 5,55 квадратни километра на езерото Деламар Драй, Невада – картина, която бащата на момичето е успял да види от интернационалната космическа станция. В уникално продължение на концепцията Hyundai Motor покани зрители да направят собствените си виртуални съобщения до любимите си - възможност, от която са се възползвали повече от 85 000 души по света.

Genesis - висококачествен седан на Hyundai Motor, който участва във видеото, е изненадващо добре оборудван за терена на сухото езеро в Невада благодарение на своята HTRAC кормилна система - тя може да се включи с натискането на един бутон. Клиенти, управлявали  Genesis, ценят превъзходния контрол при всякакви атмосферни условия.

В допълнение на интернет популярността му, видеото е било в телевизионен ефир повече от 800 пъти по национални US телевизионни канали като ABC, Fox TV и NBC, също така е било и на кориците на печатните и онлайн издания TIME, People и Forbes. Получаването на наградата „Клио” идва след четири бронзови отличия на Cаnnes Lions и фестивала на Ню Йорк - включително награда за трето място в категория "Film: Use of Medium" на Ню Йорк фестивала 2015 „Най-добрите рекламни награди в света”.

Сензационната новина е припозната от световните рекорди на Гинес като създаване на най-голямо изображение-отпечатък. Скот Ноу, ръководител на международната маркетинг група на Hyundai Motor казва: "Нашата цел беше да свържем най-отдалечените семейства по драматичен, но личен начин, и иновативното мислене на Hyundai Motor ни помогна да постигнем целта си с това амбициозно видео.

От значимия резонанс и наградите става ясно, че сме постигнали това, което искахме. Ние сме горди, че направихме тази връзка възможна и че развълнувахме толкова много хора по света. Ще продължаваме да търсим нови начини да докоснем сърцата на нашите клиенти във всеки аспект от живота им като техни партньори завинаги.”

Наградите „Клио” се присъждат за отлични постижения в рекламата, дизайна и комуникациите от първата им церемония през 1960. Категориите се оценяват интернационално, като мнението се допълва от бурното световно одобрение на видеото "Послание в Космоса" на Hyundai Motor, достигайки зрители по цялото земно кълбо и излизайки извън тези граници - също като астронавта в историята.