fbpx Ресторант SEA – гастрономическо пътешествие на 6 м. под океана на Малдиви | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Ресторант SEA – гастрономическо пътешествие на 6 м. под океана на Малдиви

Ако търсите луксозно преживяване, различно от всичко останало, всепризнатият подводен ресторант SEA на 5-звездния курорт Anantara Kihavah Villas на Малдивите ще ви го гарантира. Пригответе се да опитате уникални ястия от топ готвачи, заобиколени от фантастични цветни риби, корали, акули и костенурки. И докато сте на 6 метра под океанското ниво, можете да изберете някое от над 450-те най-класни вина от цял свят, включително Petrus, защото тук се намира първата в света подводна изба, която естествено поддържа по-ниски температури, а това позволява на всяко вино да старее по най-грациозен начин. 

Този уникален ресторант е построен на ръба на естествен риф точно до дълбокото море, така че морският живот наистина е фантастичен. Вместо да се гмуркате с шнорхел, за да видите рибите, можете да обядвате или вечеряте до тях. Въпреки че в един момент забравяте да ядете, щом започнат да се гонят цветните стада или пък вечер като излязат по-големите риби и акулите. Обедът и вечерята са различни преживявания. Рифът позволява също на шампанското Дон Периньон да отлежава 7 месеца на дълбочина 40 метра за още по-впечатляващ вкус.

Стъклените стени са с дебелина около 100 мм, а прозорците са с размери 1,5 x 1,6 м и обграждат 16-местния ресторант отвсякъде. Два пъти в седмицата екипът от училището за гмуркане Elements се грижи за почистването им. И тъй като таванът е с огледала, имате усещането, че сте в 3D измерение, без да се налага да слагате специални очила.

На всяка маса има интересна книга с подробности за тропическите риби на Малдивите. Ресторантът е студен заради винарската изба, но домакините са подготвени с топли поларени одеала, естествено в малдивско синьо, а шарките на възглавниците съвпадат с тези на рибите.

В моментите, в които успеете да откъснете очи от морския свят и спрете да снимате (защото хората като че ли повече снимат, отколкото ядат), си заслужава да обърнете внимание на ястията в чиниите ви - гастрономическо пътешествие с морски дарове, огромни кралски скариди, лобстери, риби, терини. А десертът е истински взрив - шоколадова бомба.

Цената на човек за менюто е 295$ без вино и 445$ с включено вино (е, ако изберете Petrus и Dom Perignom, цената ще е друга).

Посещението е реализирано със съдействието на Luxutour.com

Усамотение на брега

Снимки: авторът

Открита баня сред природата в една от beach вилите на курорта

Водните вили предлагат неповторимо усещане

Гостоприемството на Малдиви е неповторимо и не може да се сравни с никое друго място на света