fbpx Нови стратегии в Intel | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Нови стратегии в Intel

Главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич демонстрира, разработени от Intel дизайни за wearable устройства, включително смарт слушалки с биометрични и фитнес възможности. Това стана по време на предварителна презентация за изложението 2014 International Consumer Electronics Show, което се провежда тази седмица.
Шефът на компанията представи и винаги включен умен комплект слушалки, който се интегрира със съществуващи технологии за личен асистент и умна, безжично зареждаща се купа. Крзанич анонсира стратегически сътрудичества с търговеца на луксозни стоки Barneys New York*, Съвета на модните дизайнери на Америка и международната модна къща и куратор Opening Ceremony*, за да изследват и въведат на пазара смарт wearables технологии.

Заедно с това компанията представи и Intel® Edison, нов компютър, базиран на Intel® Quark технология във форм фактор SD карта, с вградена безжична връзка и поддръжка на множество операционни системи.
Крзанич разкри глобалната кампания ‘призив за иновации’ заедно с предизвикателството на Intel ‘Направи го wearable’. Компанията планира да предложи елементи на McAfee мобилните продукти за сигурност безплатно, за да помогне за защитата на днешните най-популярни мобилни устройства и ще представи и технологията Intel Device Protection тази година, която ще подобри сигурността от корпоративен клас на всички базирани на Intel Android* мобилни устройства.
Бе прадставена и марката Intel Security, която ще бъде използвана за идентифициране на всички Intel продукти и услуги по сигурността, а продуктите McAfee ще преминат постепенно към марката Intel Security.
Intel е първата микропрецесорна компания, която поддържа устройства, които комбинират най-доброто от операционните системи Windows* и Android в едно единствено устройство.