fbpx Концертите на операта в Цюрих под звездите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Концертите на операта в Цюрих под звездите

Концертите на операта в Цюрих под звездите

Швейцария – красотата на света, събрана на едно място! Макар на малка територия от едва 41 000 кв. км, в там говорят 4 езика, а хората и техният бит са толкова различни, колкото и самите езици. Но всички са швейцарци. Обикнах тази страна докато специализирах в музикалната академия в Лозана , която е известна с най-добрата си контрабасова школа в Европа. Сградата се намира на един приказен хълм и усещането да вървиш към нея е страхотно. Освен изключителната архитектура, често щом слезете от влака, на самата гара можете да чуете арията „Царицата на нощта“ или концерт за цигулка от Сибелиус. Просто швейцарците наистина обичат музиката.

Ако пък решите да се разходите из стария Берн - насладете се на внушителна готическа катедрала, дългите аркади, водещи към Часовниковата кула, пред която няма как да не направите едно селфи и минете покрай реката, която опасва почти целия град. Под часовниковата кула на кръгъл час ще изгледате цяло представление, сътворено от майстори часовникари през 15 век. И задължително си сверете часовниците, разбира се, както правят истинските швейцарци!

Ако пък искате да се потопите в модерната култура на Швейцария трябва да отидете до Цюрих. Пригответе фотоапаратите за стария град и Двете кули на „Гросмюнстер“, емблематични за града. Именно там с Хипнотик имахме възможност да концертираме на много престижно събитие. Цюрих е и мястото, на което можете да отидете на концерт, опера, балет, да си купите билет за концерт на Роби Уилямс или Адел и да спите на стадиона цяло денонощие, за да сте максимално близо до любимия ви изпълнител. Цюрих е мястото за музикален живот в Швейцария. Често може да срещнете и улични музиканти – отделете им минутка. Те свирят така, сякаш са на прослушване за работа или финален тур от престижен конкурс!

Ще сте истински късметлии, ако попаднете в периодите, в които операта в Цюрих излъчва лайф от концертната зала на голям екран, позициониран пред самата опера. Събират се стотици хора, заемат място на тревата или... просто на земята и присъстват на концерт под звездите. Същият спектакъл се случва и в Лугано.

Ако останете за няколко дни в Цюрих, ще имате време и за истински нощен живот и партита. Балканските пъбове са тези, които работят най-дълго и имат жива музика. Внимавайте какво говорите, защото има опасност всички да разберат думите ви.

Подарете си удоволствието с влак да кръстосате цялата държава, за да се насладите на неописуемо различните и части: приповдигнатите, силно жестикулиращи французи, галантните естети италианци и малко по-сухичките, но доста мили хора – германци в немската част на страната. В Швейцария има за всекиго по нещо. Enjoy!"

Бистра Копринкова е красивата виолистка от ансамбъл HYPNOTIC. Свири на виола от 8-годишна възраст. Завършва по програма “Еразъм” в Лозана, Швейцария в Haute Ecole de Musique de Lausanne - HEMU. Свирила е с „Оркестър на нациите“, с който концертира из цяла Германия. Бистра работи и със Симфоничния оркестър на Classic FM. 


 

Facebook коментари