fbpx Потребителски индекс ще измерва качеството на хотелските услуги | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Потребителски индекс ще измерва качеството на хотелските услуги

Нов потребителски индекс ще измерва качеството на хотелските услуги в България. Разработен по инициатива на Хотелския форум, при изчисляването на индекса HotScore™ (Hotel Score) основна тежест имат отзивите и оценките на гостите на хотелите, публикувани в повече от 200 онлайн платформи, сред които Booking, Tripadvisor, Holiday Check, Google и други. Други фактори, които също се отчитат, са категорията на хотела, броят на коментарите и оценките в различните платформи и др.    

През ноември и декември миналата година, в партньорство с международния лидер за оценка на онлайн репутацията на хотелите TrustYou, беше изчислен годишният HotScore™ на над 1500 хотела в България – всички, които отговарят на условието да имат 20 и повече стаи и категория три и повече звезди. Като резултат беше съставена класацията TOP 100 Best Hotels in Bulgaria 2022, в която влизат 100-те хотела с най-висок HotScore™ в страната.

Задачата на индекса HotScore™ е да разкрие реалната картина за качеството на хотелската услуга у нас и то благодарение на най-безпристрастното „жури“ – гостите на хотелите. По този начин в светлините на прожекторите ще попаднат тези хотели и хотелиери, които са постигнали и запазили най-високо ниво на услугата.