Появи се лъвът на лъвовете - CUPRA Leon

етикети: 

На втората си годишнина, CUPRA откри новото седалище на марката разположена в съседство с корпоративната централа на SEAT. По време на откриването, за първи път и в световен мащаб, марката представи гамата на първия CUPRA Leon, включително нови състезателни автомобили и началото на своя път към електрификация с първия си хибриден модел.

2020: ключова година

Тази година CUPRA възнамерява да демонстрира своите възможности на автомобилния пазар, като разширява гамата си и нараства в международен план. В допълнение към успеха на CUPRA Ateca, марката ще засили продуктовото си портфолио с първия CUPRA Leon, във версиите си за хечбек и Sportstourer и с CUPRA Formentor, първият модел, създаден специално за марката.

CUPRA използва повода на официалното откриване на централата си, за да представи новото семейство на CUPRA Leon, най-продавания модел на марката, чието последно поколение отбеляза 44 000 продадени автомобила за четири години. За да стимулира компанията, CUPRA представи версиите хечбек и Sportstourer с широка гама високоефективни двигатели, от бензинови двигател до хибридния плъгин с три опции от 245, 300 и 310 к.с. Най-мощната версия ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.8 секунди. Хибриднaта вeрcия е oбoрудвaнa c 1.4-литрoв турбoмoтoр и eлeктрoмoтoр, които осигуряват 245 к.с. и може да се измине на ток около 60 килoмeтрa.

 

CUPRA Leon, подготвен за пускане на пазара през последното тримесечие на годината, е считан за „Кралят на Леоните“. Първият CUPRA Leon с логото на марката се отличава с дизайн, комфорт и най-новите технологии за автомобилните ентусиасти, които са отворени за електрификация и търсят забавление и производителност в шофирането.

CUPRA също представи новата версия на e-Racer CUPRA, първият в света изцяло електрически състезателен автомобил. Изпълнителният директор на марката Уейн Грифитс потвърди участието на CUPRA в шампионата за електрически автомобили PURE ETCR, който започва тази година, с Mattias Ekström и Jordi Gené на стартовата площадка.
 

Facebook comments