fbpx Изцяло електрическият Ford E-Transit ще може да измине около 350 км | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Изцяло електрическият Ford E-Transit ще може да измине около 350 км

Ford, световният лидер при товарните ванове, представя новия ван E-Transit, който ще пристигне при европейските клиенти в началото на 2022 г.

С използваем капацитет на батерията от 67 кВт/ч E-Transit предлага прогнозен пробег до 350 км в комбиниран цикъл по WLTP 1 – достатъчен, за да отговори на ежедневните изисквания, но и с допълнителен капацитет, за да се отчетат промените в натоварването на превозното средство и метеорологичните условия.

Това прави E-Transit идеален за градска среда, фиксирани маршрути на шофиране и доставки в рамките на географски обозначени зони с нулеви емисии, без да изисква от собствениците на автопаркове да плащат за излишен капацитет на батерията, от който не се нуждаят.

Режимите на шофиране на E-Transit са съобразени с неговия електрически силов агрегат. Специалният режим Eco има за цел да осигури до 8-10% подобрение в потреблението на енергия, ако E-Transit се движи без товар с енергично ускорение или със скорости за движение по магистрали според данни на Ford. Режимът Eco ограничава максималната скорост, регулира ускорението и оптимизира климатичния контрол, за да помогне за максимално увеличаване на наличния пробег.

Превозното средство също така поддържа планирана предварителна климатизация, което позволява климатичната система да бъде програмирана да регулира в кабината до предпочитаната температура, докато превозното средство е все още в режим на зареждане, като гарантира, че е наличен максималният пробег.

E-Transit не само помага на компаниите да работят по-устойчиво, но и предлага ясни бизнес предимства. E-Transit може да намали експлоатационните разходи с приблизително 40% в сравнение с моделите с двигатели с вътрешно горене в резултат на по-ниските разходи за поддръжка.

В Европа клиентите ще се възползват от най-доброто в своя клас, едногодишно обслужване без ограничение в пробега, което върви заедно с осемгодишния гаранционен пакет до 160 000 км за батерията и високоволтовите електрически компоненти. 3