fbpx Лято на скорост с новото BMW СЕРИЯ 2 Active Tourer | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Лято на скорост с новото BMW СЕРИЯ 2 Active Tourer

Нашият екип е от онези хора, които трудно могат да останат дълго на едно място през лятото. Не защото не ни харесва, а просто искаме да съберем много преживявания, които след това да ни дават сили до следващото лято - да се повъргаляме в горещия пясък, да летим с парапланер над морето, да се качим до езерата на Пирин (традиция, която не се пропуска), да послушаме джаз сред планинска прохлада вечер, да изпием кафе с местните в стара Ковачевица, да си припомним красивите места на България, да си направим пикник на някоя хубава поляна, да вземем първи уроци по голф, сърф или капитан на яхта... (никога за нищо не е късно). Е, видно е, че ще кръстосваме България.

Повече от ясно, че ни трябва и автомобил. За такова наситено лято избираме не по-малко активен автомобил - изцяло новото BMW Серия 2 Active Tourer. Както е ясно от името му - точно за онези, които живеят на скорост, ловуват приключения, искат да имат всичко във всеки момент, за да стигнат до най-доброто. Защо го избрахме точно него (при толкова "уау" беемвета)? Ето няколко мотива!

КОМФОРТ НА БОРДА

Едва ли когато някой говори за BMW може да си представи, че няма да има комфорт, немска естетика и сдържан баварски лукс. Е, тук има всичко. Харесва ни, това че стоим високо на пътя, като SUV и в същото време е с размерите на среден автомобил (дължина 4386 мм), което за маневриране и паркиране е изключително предимство. Шофьорът има отлична видимост. Седалките са съвсем нови и на дълъг път тялото се чувства изключително комфортно. Задните седалки могат да се плъзгат напред и назад, за да отворят допълнително място в багажника или пък в купето.

МЯСТО ЗА ВСИЧКО

BMW Серия 2 Active Tourer може да събере напълно достатъчно багаж за ваканцията на едно четиричленно семейство (разбира се, ако не решите да карате 3 месеца почивка). Допълнително на покрива може да се сложи твърд багажник и тогава ще има място дори и за сламените шапки. Супер яко е пространството, което се отваря благодарение на висящия“ подлакътник, което е нещо ново, както и само няколкото бутона върху него, от които се командва движението (познатият контролер липсва).

Мобилният телефон е разположен в зрителното поле на водача и пътника, (въпреки, че оптимизирана Smartphone-Integration с Apple CarPlay и Android Auto работи отлично) и като опция може да се зарежда и безжично. Всичко е много изчистено. Елегантни апликации от евкалипт и декорации по вратите правят именно лукса много изискан.

МОДЕРЕН ДИГИТАЛЕН СВЯТ

Очаровани сме от BMW Curved Display, тънкият извит цялостен дисплей, който всъщност обединява два с диагонали 10,25 и 10,7 инча (зает от големия брат супер авангардния електрически BMW iX). Реагира на леко докосване и с него се борави изключително лесно, точно както със смартфона. Cloud-базираната навигационна система BMW Maps е допълнена с Augmented View на контролния дисплей. Когато включите навигацията, се прожектира истинска картина от реалната ситуация и със стрелки ви насочва към посоката. Направо е wow! Камерата за обратно виждане и асистентът за движение на заден ход са страхотни.

МЕГА ИКОНОМИЧНО

Карали сме доста икономични автомобили, но този надмина всичките ни представи. Буквално не можем да се сетим за друг бензинов модел в последно време. Нашият автомобил е с мощност 223i - 219 к.с., генерирана от двигателя с вътрешно горене 204 к.с. и електрическото задвижване с 14 кВт/19 к.с. и 7-степенна трансмисия с двоен съединител. На магистралата не го жалим, караме с около 150 км/ч почти постоянно - 6,7л/100 км. На другия ден, вече няма за къде да бързаме и караме с около 100 - 110 км/ч. Разходът пада под 5 на сто! При тези цени на горивата, това вече е много важен фактор. И въпреки, че не говорим за някой мощен състезателен автомобил, Серия 2 Active Tourer се държи прекрасно на пътя - стабилен, напълно достатъчна мощ, за да изпреварите по-бързо, когато се наложи. Ако имате малки деца или сте хора, които вече “са се наиграли” в живота (това не значи, че сте остарели), този автомобил страшно ще ви хареса.

снимки: Светослав Ханджийски, локация: Голф клуб “Св. София”