fbpx Колата на миската | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Hyudai i30

Колата на миската

етикети

Дай му на българина „Мис“ и веднага се обръща! Затова в летния уикенд влязох в кожата на родна миска, въпреки, че никога не съм имала подобни амбиции. Просто черният, брандиран с трибагреника Hyundai i30 и надпис “Мис Национален отбор“ така се набиваше, че нямаше как да ме забелязват. Освен това, автомобилът току-що беше участвал в друго култово събитие – финала на световното по футбол. Комбинацията беше пълна. Затова докато се движех по околовръстното шосе на София, всички гледаха да ме застигнат и да са в моето темпо, а тираджиите надничаха, защото мислеха, че са „заболи“ миска. Истински спектакъл!
Ако трябва да съм откровена, колата си е точно за млада девойка – палиш, потегляш и държиш волана – супер леко, приятно и комфортно и нахакано. Автоматикът прави всичко. 
 
 
Като всяка миска, която много държи на външността си, i30 е достоен неин спътник. Интересната извита предна решетка продължава към предните светлини в траектория, която дава усещане за динамика. Ксенонови фарове имат великолепна форма и осигуряват много ярък светлинен сноп. Дневните диодни светлини блестят като кристали в много елегантна форма.
 
 
Задните диодни светлини също имат агресивна форма. Те се активират по-бързо от конвенционалните, при рязко натискане на спирачката. Овалната форма на купето завършва с елегантен спойлер, който е разположена третата стоп светлина. 
 
 
17" джанти, които могат да минат и за стилизирани листа на цвете, са с ярко висококачествено хромово покритие, което „прихваща“ слънцето отдалеч. 
 
 
Страничните огледала също имат аеродинамична форма и много елегантно се връзват в цвета на купето. 
 
 
Въпреки камерния си изглед, в купето има изненадващо пространство. Допълнително то се увеличава от стъкления покрив, разделен на две части. Отваря се и се затваря с един бутон. Автомобилът те посреща и изпраща с приятна музикална фраза, а леденото синьо, в което светва бордовия компютър и централната конзола всъщност никак не са „студени“. Напротив – не дразнят окото. Цялата информация се изписва на прозорчето пред водача и разделителната способност на екрана е изключително добра. 
 
Въпреки, че все повече потребители избират дизелови мотори, тук може да се замислите и за 1.6-литровия бензинов с директно впръскване (GDi) с мощност 135 к.с., който демонстрира много добро динамично поведение, съчетано с ниски нива на консумация на гориво – извънградско 5,5л/100 км. Имате избор и между три дизелови мотора, както и по-скромен бензинов 1,4л. 
 
Когато отидете в дилърствата на марката кажете кодовото изречение – „Покажете ми колата на миската!“. Няма да сбъркате в избора, освен това може да го моделирате така, както пожелаете. Възможности има!