fbpx Dacia Sandero Stepway – фаза 2 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Dacia Sandero Stepway – фаза 2

 

През изминалата есен Dacia представи новия дизайн на четири от своите основни модела – Sandero, Sandero Stepway, Logan и Logan MCV.

В един от заскрежените зимни дни направихме разходка с обновеното Sandero Stepway . Веднага се забелязва новия светлинен подпис отпред и отзад, който придава съвременно излъчване. LED дневните светлини са променени и включват четири правоъгълника. Тези правоъгълници виждаме и в радиаторната решетка, като са комбинация от хром и специална черна пластмаса. Друг акцент са предните и задните предпазни брони в сатениран хром, сатенираните странични огледала, както и надлъжните алуминиеви релси на покрива. Пътният просвет е увеличен, страничните форми имат малко повече „мускули” и като цяло автомобилът много се доближава до така модерните днес кросоувъри. 

 

Задният светлинен подпис също е променен и отново изпъкват четирите осветени квадрата. В комбинация с ярко синият металик (опция) изпъкват още по-силно. 

 

Интериорът също има някои промени, които дават по-моделно излъчване, въпреки, че изчистеният като цяло вид е запазен. Сега забелязваме хромирани детайли на волана, на пръстените на вентилационните отвори, както и на таблото и на панела на централната конзола. В кореспонденция с екстериора, матираният сатен присъства на дръжките на вратите и скоростния лост. Воланът вече е с четири лъча, а по средата е позиционирано логото Dacia. Моделът се предлага с аудио-навигационната система MEDIA NAV, вградена в централната конзола - семпла, но изключително интуитивна система, за която не е нужно никакво разучаване. Всичко е повече от ясно и прегледно, освет това с много добра четивност. На 7-инчовия тъч екран се проектира познатата отлична навигация Tom-Tom на български език, която безпогрешно ще ви закара и до най-забутаното село в България. Като опция се предлага и камера за заден ход.

Доста повече са и местата за съгранение на различни предмети - централна ниша за дребни вещи, ниши на предните врати, които събират бутилка дори от 1,5 литра.

Тапицерията на новото Sandero Stepway също е различна и създадена чрез 3D тъкане на плата – то придава релефност и по-голяма дълбочина. Допълнително контрастният шев създава усещането за по-висок клас автомобил. Самите седалки са леко твърди, но пък широки. В купето има достатъчен простор, а по-високото стоене на пътя дава отлична видимост както за шофьора, така и за пътниците. Прави впечатление, че над главите остава почти петя разстояние. Багажникът има обем от 320 литра, като чрез делящата се облегалка на задната седалка в съотношение 1/3-2/3, пространството може да се увеличи. 

 

Sandero Stepway се предлага напълно нов икономичен двигател TCe 90, както и познатия 1,5 литров dCi 90. В зимния ден с минусови температури, средният разход беше 5,7 л. Моделът започва със стартова цена 22 590 лв, а тестовият бе с цена 24 890 лв.