fbpx Познавате ли планината Чепън край Драгоман? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Познавате ли планината Чепън край Драгоман?

В рамките на събиеито „Зелени дни, София”, община Драгоман, сдружение за дива природа Балкани и фирма Одисея-ин организират вело-състезание Байк за Чепън на 8 април (неделя) в планината Чепън, в района на Драгоманското блато - един чудесен повод да посетите едно малко известно, красиво, но и същевременно много близко до София място. Целта на велосъстезанието на Цветница е да се запознаем с една нова и развиваща се туристическа дестинация, само на 40 км от София, да покажем атрактивни веломаршрути и да подишаме пролетен въздух извън града.
Мястото на срещата на организатори и участници е площада на град Драгоман, а началният час на състезанието е 10:00 сутринта.

Вело-състезанието се организира в 3 категории, като ще има отделни трасета за деца и възрастни. Повече информация за регламента за участие, трасето и наградите можете да намерите на http://www.zelenidni.com/ - Байк за Чепън.
Паралелно с вело-състезанието, за гостите на събитието ще бъдат организирани игри с публиката, както и посещение на Драгоманското блато, изкачване на вр. Петров кръст 1206 м н.в., опитване на местни кулинарни специалитети.

Гостите на събитието ще се насладят на малко познатата природа на карстовата планина Чепън, както и на разнообразието от цветя и птиче богатство на Драгоманското блато.
Специален гост на събитието ще бъде кметът (председник) на община Димитровград, Сърбия. Очакваме присъствие и на представители на Областната управа, Министерство на околната среда и водите, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Министерствота на младежта и спорта.