fbpx Представяме български хранителни продукти в Япония | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Представяме български хранителни продукти в Япония

България се представя с традиционни продукти на осмото издание на Международното изложение за храни и напитки „УТАГЕ” в град Осака, Япония. Форумът започва днес и ще продължи до 6 май 2013 г. Страната ни е единствена от Югоизточна Европа, която се представя с типични български продукти - хранителни, вина и продукти на основата на розово масло, с културна програма и туризъм. Тя бе избрана от организационния комитет на „УТАГЕ 2013” да направи и ден на национално представяне.
Българският щанд се организира съвместно от министерствата на земеделието и храните и икономиката, енергетиката и туризма.
Форумът се откри от губернатора на Префектура Осака г-н Иширо Матяи, заместник-кмета на града г-н Сеиго Танака, извънредния и пълномощен посланик на Република България в Япония Н. Пр. г-н Георги Василев и кмета на град Казанлък г-жа Галина Стоянова.
„УТАГЕ” се провежда веднъж на четири години и е един от най-големите и значими форуми в Югоизточна Азия и Тихоокеанския регион. На изложението се очакват над 1 млн. посетители.