Причина за намалелия туристически поток в Гърция са световни журналистически материали

БТПП е получила информация от своите партньори от Гърция – Съюза на гръцките търговски палати за значително намаление на туристическия поток в южната ни съседка. Според тях основна причина са заблуждаващи журналистически материали в световната преса за икономическия климат в страната.
В Гърция туризмът е един от най-динамично развиващите се и продуктивни сектори, който допринася за растежа на БВП, намаляване на безработицата и увеличаване на приходите от данъци.

За съжаление икономическата ситуация в Гърция се интерпретира погрешно според Съюза на гръцките търговски палати и партньорите ни информират българския и европейския бизнес за следното:

- Въпреки моментните икономически трудности и усложнения при съставянето на правителство, Гърция е абсолютно безопасна дестинация за всички туристи. Те са добре дошли в страната, в която гостоприемството се смята за една от отличителните черти на местната култура.
- Въпреки разочарованието на гърците по повод неприемливи коментари, направени от някои европейски политици, които игнорират реалността в Гърция те са благодарни за помощта и разбирането, което получават от останалите народи в Европа.