fbpx Приключи конференцията "Туризъм и инвестиции" в Бургас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Приключи конференцията "Туризъм и инвестиции" в Бургас

Приключи конференцията "Туризъм и инвестиции" в Бургас

Конференция „Държавата и бизнесът в разговор за туризма и инвестициите”, събра в Бургас представители на туристическия бранш и свързаните с него индустрии, на местната и централна власт, които имат отношение към сектора, познават проблемите му и могат да предложат работещи решения. Домакин на събитието бе Българският форум на бизнес лидерите.
Кметът на Бургас Димитър Николов потвърди, че туризмът е мощен стимул за развитието на региона и заяви, че местната власт е изключително активна в повишаването на качеството на услугата и отворена за предложения, препоръки и мнения от бизнес структурите. „В последните години развиваме нови сегменти – орнитоложки, културен, селски, фестивален, археологически, поклоннически туризъм и дори сватбен туризъм. Стремим се също така да подобряваме инфраструктурата”, допълни той.

Изпълнителният директор на БАИ Светослав Младенов заяви, че Бургас е от градовете, които са за пример както в инвестициите, така и в инфраструктурата, а туризмът е с огромен потенциал. Според него възможностите за туризма се крият в четирите сезона, привличането на високоплатежни туристи и още работа в областта на рекламата, за което в последните месеци БАИ полага съществени усилия, като издава месечен бюлетин и инвестиционен каталог. „Искрено се надявам в България в близките 10 години да бъде изграден модел – образец за това как инвестициите могат да повишат жизнения стандарт на хората”, допълни той.

Според кмета на Созопол Панайот Рейзи, туризмът отдавна не е само слънце и море. Той даде пример с упешното развиване на културния, историческия, археологически и особено на поклонническия туризъм в града. „За да е успешен бизнес туризмът, не бива да има разделение между държава и местна власт", заяви той.