fbpx Продажбите на Suzuki у нас с 44% ръст | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Продажбите на Suzuki у нас с 44% ръст

През месец юни тази година Suzuki отбеляза най-много продадени нови автомобили в България за последните четири години. Заслуга за това има и най-новото попълнение в автомобилната гама – просторния хечбек Baleno, който месец юни влезе в регистъра на компанията като най-успешният за последните четири години.

Не спира и интересът към последното поколение на легендарния SUV модел на японския производител – Vitara. За периода януари – юни тази година растът на продажбите е 44% спрямо първите шест месеца на 2015г.

От МИРКАТ ООД правят интересен аналог с предходен върхов момент за продажбите на марката от месец декември 2012г. – година, през която Suzuki отново присъства на българския пазар предимно с печелившата комбинация с два водещи сегмента у нас - Swift като представител на класа на градските автомобили и компактния кросоувър SX4.

Японският производител обяви през лятото на миналата година стратегия на SUZUKI MOTOR CORPORATION за развитието на марката през следващите 100 години (#SuzukiNext100), според която в световен мащаб до 2020г. марката ще представи общо 20 изцяло нови модела. От компанията обещават, че всяка година на европейския пазар ще има по две премиери, разпределени в сегмента на компактните автомобили и SUV.

До края на годината у нас се очаква да бъдат представeне и фейслифт на модела S-Cross и новия Ignis, а през 2017г. изцяло нов Swift.