fbpx Програмист и мечтател - едно общо? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Програмист и мечтател - едно общо?

Проект "Windows 8.1 - лично твой" разказва историята на операционната система на Майкрософт. В 8 интервюта с млади българи, които разработват приложения за Windows платформата ще намерите повече отговори на това, съвместими ли са технологиите с личността? В интервютата се търси общ знаменател помежду им, а това е страстта, с която влагат всичко от себе си в нещата, които правят.

Рая, Венци, Ивайло, Борислав и Илиян, Никола, Димитър, Любомир и Борис ще заведат към своите любими места в София и ще разкажат какво ги мотивира, какво ги кара да се усмихват сутрин, без какво не излизат от вкъщи, каква е тайната на вдъхновението, с което работят и живеят, и още купища любопитни неща за себе си и професията си.

Неизменно след всеки разговор се стига до убеждението, че не можеш да си програмист, без да си поне малко мечтател и че в днешната епоха на сложни алгоритми, хуманоидни машини и футуристични функционалности най-важни са хората, които стоят зад тях, и тези, за които те са създадени. Защото технологиите са инструмент. Как ги използваме и с каква цел, зависи единствено и само от нас самите, защото всичко е лично и трябва да бъде пречупено през гледната точка на всеки от нас. Първата история е "Аз и роботът" на Никола Иринчев и вече може да я прочетете - blogs.msdn.com/b/dpe_bulgaria/archive/2013/11/29/10472613.aspx