fbpx Първа бизнес закуска на социална тематика в Габрово | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Първа бизнес закуска на социална тематика в Габрово

Първа бизнес закуска на социална тематика в Габрово

На 28 септември 2011 г. в сградата на Община Габрово се проведе първата среща на бизнеса в Габрово на тема „Социална среща на бизнеса в Габрово”. Тя бе под формата на бизнес закуска, с идеята да не отнема прекалено много от времето на бизнеса, но същевременно да успее да го запознае с основните точки по темата корпоративна социална отговорност (КСО) и да представи няколко добри практики. Организатори по проекта бяха „Фондация за социална промяна и включване”(ФСПВ), CSR Bulgaria и Община Габрово.

Основната цел на срещата бе свързана с подобряване на комуникацията между бизнес компаниите, неправителствения сектор и обществото, както и намирането на допирни точки между тези сектори в сферата на социалната отговорност. Основните засегнати теми на срещата бяха концепцията за корпоративна социална отговорност и възможните нейни прояви в региона на Габрово. На срещата участниците имаха възможност да изградят партньорства и да набележат следващите или първите си стъпки в областта на КСО. Представен бе и проектът Дом „Възможност”, реализиран на територията на Общината и осъществен благодарение на съдействието на служители в Областната администрация и на представители на местния бизнес. С тази среща ФСПВ искаха както да благодарят на всички, които са участвали досега в реализирането на проект Дом „Възможност”, така и да запознаят и други бизнеси и жителите на гр. Габрово с възможността да подкрепят тази социалната кауза. Проектът помага на младежи, напуснали социални институции, за да се интегрират в обществото и да водят пълноценен начин на живот.

Присъстващият на срещата зам. кмет на гр. Габрово инж. Добрин Савчев изрази радост си, че се случват подобни положителни събития в Община Габрово и заяви своята готовност да продължава да подпомага подобни срещи и социални каузи.
Основните фигури, помагащи на проекта „Дом „Възможност”, Жени и Румен Попови също бяха на срещата, за да разкажат за мотивите си и удоволствието от това да помагат на младежите от дома. Сп. Товят БИЗНЕС е медиен партньор на събитието. Очаквайте интервю с Калинка Пенева, бизнесдама, подкрепила проекта Дом „Възможност”.