fbpx Първа среща отблизо със Samsung Galaxy Note20 Ultra | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първа среща отблизо със Samsung Galaxy Note20 Ultra

Макар и само за час, имах възможност да разгледам отблизо флагманът на Samsung - Galaxy Note20 Ultra във впечатляващия цвят „мистично бронзово“, чиято световна премиера беше на 5 август 2020 г., разбира се онлайн, както и почти всички други световни премиери на всякакви продукти в последните месеци.

И спазвайки изискванията за социална дистанция в редакцията ни беше изпратена впечатляваща кутия с най-новите устройства от семейството Samsung Galaxy – освен новия смартфон, часовникът Galaxy Watch3 и слушалки Galaxy Buds Live, както и упътвания. Безспорно един час е твърде кратко време, за да влезеш във високо технологичния свят, който една след друга отваря нови и нови врати, но все пак тествах няколко първични действия.

Първото ми впечатление бе, че зареждането на сайтове и отварянето им става с невероятна скорост. Това за един журналист е невероятно важно – качването на новини и дори интервюта и статии, с повече снимки в тях, през този смартфон би било невероятна лекота, защото много често се налага работа и „на коляно“ от улицата (моят баща е машинен инженер и винаги е казвал, че 65% от работата е в качеството на инструмента).

Следващата стъпка бяха снимки и видео на камерата. Galaxy Note 20 Ultra идва с 6,9-инчов AMOLED екран (1440 на 3088 пиксела), Exynos 990 чипсет, 12 или 16 GB RAM и до 512 GB вградена памет. Основната камера с 108-мегапикселова, като на гърба на устройство са налице още два 12-мегапикселови сензора, единият е зад 5-кратна перископна оптика, пред другия стои широкоъгълен обектив. След като качих на компютъра тестовите снимките, които направих с телефона и същите с фотоапарата Canon, който ползваме за нуждите на редакцията се оказаха, че са почти с еднакво качество, дори бих казала идея по-ярки и изразителни с Note 20 Ultra.

Селфи 10MP направо ме стресна с каква подробност ме снима и за пореден път си казах, че никога, дори и вкъщи не трябва да се снимам без грим – смартфон като този е безмилостен към реалността:)

Като човек от поколението, което доста е писало на ръка и до ден-днешен предпочитам да си записвам задачите, ангажиментите, мислите, та дори и откъси от статии, които ми хрумнат, на ръка (на бюрото, вкъщи, в колата ми е пълно с листчета) – така задължително ги запомням. Затова стилусът на Note20 Ultra, който в случая се казва S Pen веднага влезе в действие. Пише с лекота и скорост и си представям, че дори докато чакам на светофара, бих могла набързо да драсна, нещо, което ми хрумва. Силусът има подобрения в разпознаването на ръкописа и функция за автоматично подравняване на записките. Много полезно е, че в приложението за бележки на телефона, ръкописните, след като ги маркирате, могат да се превърнат в печатен текст и в документ като Word, PP, PDF ... Освен за работа по екрана на „писалката“ може да се използва и дистанционно правене на снимки или пък за водене на презентации.  

Като жена оцених като истинско бижу бронзовите слушалки Galaxy Buds Live – изключително елегантни, въпреки че в началото се почудих как точно да ги сложа, те могат да минат и украса на ухото. Разбира се функцията им е да слушаш през тях. Като човек с музикално образование останах буквално зашеметена от качеството на звука, който „влезе“ в главата ми – пуснах си любимия Дейвид Гарет. С малко устройства съм чувала в такова съвършенство звука на неговата „Страдивари“. Те съчетават опит на AKG с по-голямата 12мм тръба за високоговорителя. Рзполагат с три микрофона и Voice Pickup Unit /функционалност за разпознаване и улавяне на глас/, за да се чувстваш сякаш си в една стая с любимите си хора, дори когато не си при тях. Тези слушалки са оборудвани с Active Noise Cancellation - активно шумопотискане на околната среда. Ако сте хора, които държат да слушат качествена музика, горещо препоръчвам тези бижута.

Времето ми за разглеждане на кутията стигна до тук, но първичните ми впечатления са добри, но все пак, когато с някой изкараш поне 1000 км, ще добиеш някаква представе що за стока е.