fbpx Първото BMW XM идва с мощност от 653 к.с. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Първото BMW XM идва с мощност от 653 к.с.

етикети

BMW XM са съчетани в една нова интерпретация на автомобилната концепция Sports Activity Vehicle (SAV) в High-Performance сегмента.

M HYBRID задвижването развива системна мощност от 653 к.с. - от двигателя с вътрешно горене с 489 к.с. и електрическото задвижване 197 к.с. То е базирано на новоразработен V8 двигател с най-модерна технология M TwinPower Turbo и класическа високооборотна концепция.

Осемцилиндровият двигател се подпомага от интегриран в осемстепенната трансмисия M Steptronic електромотор, който с наличната си още в покой тяга осигурява незабавни реакции на всяко движение на педала на газта. Системният въртящ момент на M HYBRID задвижването е 800 Нм (съвместно от двигателя с вътрешно горене с до 650 Нм и електромотора с до 280 Нм). Иновативният редуктор повишава ефективният максимален въртящ момент на електромотора на входящия вал на трансмисията до 450 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч за 4,3 секунди.

С бутона M Hybrid на средната конзола могат да бъдат активирани трите режима на шофиране, сред тях и ELECTRIC за шофиране с нулеви локални емисии при скорост до 140 км/ч и пробег от 82 до 88 километра според WLTP. 

Със серийния BMW Live Cockpit Professional в BMW XM е на разположение и мултисензорното изживяване при шофиране BMW iDrive от най-ново поколение във специфичен за М вариант. Той е базиран на BMW Operating System 8 и включва BMW Curved Display, който се състои от 12,3-инчов информационен дисплей и 14,9-инчов контролен дисплей. С новата комбинация от дисплеи и постоянно увеличаващите се възможности на BMW Intelligent Personal Assistant новият BMW iDrive е последователно насочен към тъч управление и управление с жестове, както и към диалог с естествени гласови команди. Освен това серийно са на разположение и iDrive контролера и мултифункционалните бутони на волана, както и BMW Head-Up дисплей и BMW управлението с жестове.

През есента на 2023 г. моделната гама ще бъде допълнена с BMW XM LABEL RED. Най-мощният автомобил в историята на BMW M GmbH, регистриран за движение по обществените пътища, ще бъде с мощност от 748 к.с.