fbpx Пътя на отпадъка | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Пътя на отпадъка

Пътя на отпадъка

Образователна кампания „Ела и виж” стартира на 15 ноември 2010 г. Българската оползотворяваща и рециклираща асоциация съвместно с Националната организация за разделно събиране на отпадъци ЕКОБУЛПАК. Инициативата е насочена към учениците в горните класове на софийските училища. Всеки петък до 15 декември от 13 до 16 часа те ще имат възможност да посетят първия в България Завод за предварително третиране на отпадъците, който ЕКОБУЛПАК изгради през 2008 г в столичния квартал „Филиповци”.
Децата ще се запознаят на място с „пътя на отпадъка” – от цветните контейнери до преобразуването му в нови, ценни суровини.
За учениците са предвидени образователни брошури, тетрадки с информация за ползите от разделното събиране и сувенири от рециклирани материали. Разходите по организиране на демонстрационните посещения са за сметка на националната организация.

Включвайки се в кампанията на ЕКОБУЛПАК учениците ще имат възможност и да подпомогнат бюджета на своето училище. По 1000 лв. за реализиране на зелени проекти ще получи всяко училище, чиито ученици се присъединят към инициативата.