fbpx Конкурс за зелен инфопункт в Пловдив | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Конкурс за зелен инфопункт в Пловдив

Във връзка с 11-тото издание на едно от най-големите културни събития в България – „Нощ на музеите и галериите - Пловдив“, Фондация „Отворени изкуства“ и партньорите от EVN България и Triple Green Building Group обявяват конкурс за дизайн и реализация на зелен инфопункт. Конкурсът е възможност за дизайнери и архитекти да създадат иновативен дизайн на ключовата локация 0 на „Нощта“, посещавана всяка година от десетки хиляди хора. Крайният срок за подаване на документите е 2 август 2015 г.

Инфопунктът ще има разгърната площ от 60 кв. м като традиционно ще се намира на ул. „Станислав Доспевски“ в Пловдив до ГХГ. Павильонът ще разполага с безплатен интернет, и както всяка година ще разпространява информация и материали за събитието. За дванадесетте дни, в които се планира да функционира локацията, ще бъде обявена и атрактивна артистична програма, която ще се случва там, около самата лаундж зона на пункта. Организаторите планират инфопунктът да започне да функционира още на 1 септември, 10 дни преди началото на арт събитието, когато ще бъде официалното откриване на пункта и представянето на авторския екип.

С конкурса „Нощ/Пловдив“ ще продължи линията на зелени иновации, която започна с инфопункта през 2013 г. Тогава проектът на „Студио 8 ½“ се отличи не само с атрактивна визия, но и със своята екосъобразност, използвайки слънчев покривен панел, който го правеше енергонезависим. Експертното жури на конкурса ще избере най-иновативното, екосъобразно, визуално издържано и добре съобразено със спецификата на градската среда предложение. Критериите за избор включват още целесъобразността на предложенията, здравината на конструкцията, мобилността и функционалността, възможността за енергийно захранване от алтернативни източници, използването на естествени материали и такива с рециклирано съдържание.