fbpx Ракетата KIA Stinger кацна в София на Автосалон 2017 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон София 2017

Ракетата KIA Stinger кацна в София на Автосалон 2017

На ексклузивна премиера вчера бе вдигнато покривалото на най-мощният и най-луксозен автомобил в историята на корейския бранд - KIA Stinger.

Този впечатляващ спортен седан, притежава всички качества, за да влезе във висшата лига на автомобилните играчи - ефективност, надеждност и динамично съвършенство, фантастичен дизайн.  Купето осигурява необходимото пространство за максимално удоволствие от шофирането, като в същото време изкушава пътниците с несравним лукс и комфорт. Интериорът е изработен от изключително висококачествена мека на допир, фина кожа, която покрива седалките с характерен дълбок контур, а хромираните детайли допълват усещането за изискан стил. Шофьорската седалка допълнително е снабдена с активно дишаща облегалка и ергономични опори за максимална стабилност и оптимален комфорт.

Серията от системи в помощ на водача ADAS (Multiple Advanced Driver Assistance Systems) осигуряват безупречен синхрон на всички функции за максимално удоволствие от шофирането. Системата за предотвратяване на челен сблъсък FCA (Forward Collision Assistance) с интегриран режим на самостоятелно аварийно спиране AEB (Autonomous Emergency Braking) и функция за разпознаване на пешеходци предупреждава водача за опасността от потенциален сблъсък с друго превозно сродство или пешеходец, като асистира безопасното спиране на автомобила. Stinger е оборудван с Интелигентна система за контрол на дистанцията ASCC (Advanced Smart Cruise Control), Система за поддържане на траекторията в лентата на движение LKA (Lane Keep Assist), Система за предупреждение за напречен трафик зад автомобила RCTA (Rear Cross Traffic Alert), Head-up display, Launch control – Система, която спомага на водача да постигне оптимално ускорение при старт от място и много други.

Технологиите за свързаност, развлечение и информация в автомобила са също толкова важни колкото удоволствието от динамично шофиране. Stinger се предлага с нова палитра от най-съвременни информационно-развлекателни технологии.

 

В София KIA Stinger е във версия 3.3л twin-turbo V6 бензинов двигател, задвижване 4x4, 8-степенна автоматична трансмисия с мощност от 370 к.с. и ускорение от 0 до 100 км/ч само за изключителните 4,9 секунди.

 

Другата премиера на щанда на корейския бранд е KIA Stonic, който се включва в надпреварата между компактните кросоувъри.  Специфичният "тигров нос" е подчертан от хроминарана обкантваща рамка, a ‘Targa’ стилът, който Stonic предлага, дава възможност на клиентите да избират между 20 двуцветни комбинации, инспирирани от дизайна на прототипа Provo. Интериорът също дава възможносте за персонализация. Ергономично проектиран, моделът е оборудван с редица иновативни технологии за подобряване на комфорта, удобството, нивото на свързаност и безопасност. Благодарение на интелигентната компановка вътрешното пространство е увеличено с водещо в сегмента пространство за раменете, краката и главата на пътниците.

Автомобилите могат да се видят на юбилейното издание на Международния Автомобилен салон София (14 – 22 октомври).