fbpx И Maserati стартира електрификация | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

И Maserati стартира електрификация

Всички нови модели Maserati ще бъдат 100% разработени, проектирани и конструирани в Италия и ще приемат хибридни и електрически задвижващи системи с батерии, осигуряващи всички иновации и изключителни характеристики, присъщи за ДНК на марката.

След обявяването на тестовете на новите електрически задвижващи системи, които ще бъдат внедрени в бъдещите модели Maserati, сега Тризъбецът представя плановете за разработка и производство на електрифицираната гама.

Програмата за електрификация на Maserati стартира тази година, а първият хибриден автомобил, който ще бъде конструиран е новото Maserati Ghibli.

Производството на новите Maserati GranTurismo и GranCabrio, които ще бъдат и първите автомобили на марката, приели 100% електрически решения, ще започне през 2021 година. Maserati реши да разработи GranTurismo и GranCabrio в производствения център Мирафиори, с инвестиция от 800 милиона евро. Последното поколение на GranTurismo и GranCabrio, два емблематични модели за марката Тризъбец, наброяват над 40 000 автомобили, продадени от 2007 до 2019 година.

През 2020 г. Мирафиори ще укрепи позициите си на световен център, посветен на електрификацията и мобилността на бъдещето, като голяма част от капацитета му ще бъде разпределен за производството на новите електрифицирани автомобили на марката.

Сърцето на Maserati обаче все още е в Модена, където се намира и централата, където автомобилите от гамата се разработват и тестват и където предстои да се изгради новата супер спортна кола. За Maserati Модена е мястото, където се произвеждат необикновени автомобили повече от 80 години, всички изключителни със своя лукс, елегантност, стил, производителност и високо качество на изработка и които се продават на над 70 пазара.

През 2020 г. първият от новите модели Maserati, създаден в Модена, ще бъде супер спортният автомобил - високотехнологичен и надграждащ традиционните ценности на Марката. В момента текат големи модернизационни проекти на производствената линия в завода в Модена, отчасти за приспособяване на електрическата версия на новия супер спортен автомобил. В същото време вече е започнала и работа по тенекеджийно-бояджийно помещение, напълно ново допълнение към съоръжението.

Модена е и домът на лабораторията за иновации, сърцето на технологичните изследвания, разработки и дизайн на марката. Именно в това съоръжение за съвършенство са проектирани всички модели на Maserati от настоящето и бъдещето. Тук дигиталните процеси подпомагат разработката на продукта, прилагайки изключителната формула Maserati, която използва интегриран подход за приоритизиране на човешкия фактор още от началните фази: фокусът върху клиента е включен в света на виртуалната симулация с изключителен хардуерно-софтуерен микс. Дигиталните процеси, подпомагащи разработването на продукти, протичат в три основни области: Static Simulator, най-ново поколение динамичен симулатор, включващ технологията DiM (Driver-inMotion) и разработените лаборатории „User eXperience“.


Предстои и нов всъдеход Maserati, който ще бъде конструиран в Касино и предназначен да играе водеща роля за марката, благодарение на иновативни технологии. Около 800 милиона евро ще бъдат инвестирани в изграждането на новата поточна линия, която трябва да започне производство в края на първото тримесечие на 2020 г. Очаква се първите автомобили от предпроизводството да излязат до 2021 година.

Както се казва в едно от последните твърдения на марката, „музиката се променя“ и това ще стане още по-очевидно през май тази година, когато миналото и бъдещето ще се срещнат, за да поставят Maserati стабилно на световната сцена на бъдещето на мобилността.