fbpx Разберете повече за иновациите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Разберете повече за иновациите

 Всички, за които иновациите са начин да се развиват и да вървят напред, могат да се включат в “INNOVATION TALKS” - интерактивна дискусия с международно участие на тема “От къде идват иновациите”. В нея участват компании-партньори и гост-говорители в Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на ВУЗФ и The Business Institute, представител на Института за предприемачи на Сиско.

Второто издание на “INNOVATION TALKS” ще бъде на тема “Иновации и процеси: как създаваме иновации, как иновираме в процесите”. Интерактивната дискусия ще се проведе на 25 септември, сряда, от 18:00 ч. Във Vivacom ArtHall на ул. „Генерал Йосиф В. Гурко“ 4. Рaботни езици на събитието са български и английски.

Регистрация за участие, която е безплатна, можете да направите тук www.eventbrite.com/event/8144812353

Интерактивната дискусия “приземява” разговора за модерната дума “иновации”. Представя конкретни примери, разказва реални истории за генериране, развиване и управление на иновации. И най-важното – създава директен диалог между говорители и публика.

На въпроса “Какво е иновация?”, разбирането на организаторите е, че има три основни нива на иновации: иновационно откритие, иновация в добавена стойност и “кайзен” – лесни, прости промени с положителен характер. Това разбиране е в основата на цялостната програма на Магистратурата по иновации, предприемачество и финанси.

Събитието е насочено към професионалистите в бизнес организации, които имат интерес или работят пряко в областта на иновациите; млади хора, ентусиасти, които споделят визията, че иновациите са важни за нашето общо развитие.

Участници в дискусията са Едуард ван Енгеленбург - коуч по иновации, комерсиализация и подобрения на процеси за цяла Европа в световния иновативен лидер 3М, Светла Несторова - Изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на ЗАД “Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп”, Светлан Станоев - Основател и Старши фасилитатор в The Business Institute,