fbpx Регламентират атракционните превози в Слънчев бряг | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Регламентират атракционните превози в Слънчев бряг

Регламентират атракционните превози в Слънчев бряг

Заедно с контрола, ограничаващ автомобилния трафик в Слънчев бряг, акционерното дружество „Слънчев бряг” определя и точния брой на атракционните превозни средства. Под наем на разположение на туристите през цялото лято ще бъдат общо 26 файтона, 300 електрически триколки, 100 четириместни велорикши и 100 велосипеда. Триколки, рикши и файтони, обаче, не могат да се движат по цялата централна алея и по крайбрежната алея в участъка от хотелски комплекс „Пагане” и хотел Самър”. По тези алеи е разрешено движението единствено на обикновени велосипеди и на атракционното влакче, за което има одобрен транспортен маршрут.

Файтоните пък не могат да разхождат пътници из курорта между 24 и 9 часа, за да се осигури нощният покой на гостите. Тишината през цялото денонощие се гарантира от забраната за движение на всички видове „АТВ”, мотопеди и мотоциклети, както и от строго регламентираните часове за зареждане на търговските обекти – от 10 до 16.30 и от 1 до 7 часа. Така в курорта ще бъде решен един от най-невралгичните проблеми – шумът, смущаващ пълноценния отдих на туристите.

270 таксита, получили разрешение от кмета на община Несебър и със сключен договор за използване инфраструктурата на комплекса, имат право да извършват търговска дейност на неговата територия. Местостоянките им са определени със заповед на изпълнителния директор на дружеството. Таксиметровите автомобили без стикер на „Слънчев бряг” АД имат право на 15-минутен престой, но само, ако са с клиенти. Всички други превозни средства, осъществяващи търговска дейност, могат да пребивават на територията на курорта, ако имат стикер или удостоверение, издадени от дружеството.

Достъпът на лични автомобили е свободен. Но те не могат да бъдат паркирани по алеите, зелените площи и тротоарите на комплекса. Съгласно приетата транспортна схема паркирането се извършва на обособените паркинги или в зоните за почасово паркиране, където заплащането се извършва чрез електронно съобщение „SMS” , а цената на услугата е 1.50 лв. с ДДС плюс стойността на SMS съобщението. В противен случай превозните средства се репатрират или заскобяват, а таксите за „освобождаването” им са съответно 50 и 25 лева.
Максималната допустима скорост за движение по алеите и улиците на Слънчев бряг е 40 км/ч. Всички забрани и ограничения не се отнасят единствено до превозните средства на МВР, линейките и специализираните автомобили за сметосъбиране и сметоизвозване.