fbpx Рекордно посещение на TUI туристите в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Рекордно посещение на TUI туристите в България

Разчетите на TUI – България показват, че за летен сезон‘2016 ще посрещнат над 220 хил. чуждестранни туристи. Това стана ясно по време на среща между министъра на туризма Николина Ангелкова и изпълнителния директор на компанията за нашата страна Пламен Кацаров.

„Данните от всички подотрасли показват ръст през тази година, като се надяваме да бъде удължен и летният сезон“, каза министър Ангелкова. Двамата се обединиха около мнението, че партньорството на Министерството на туризма с големите международни туроператори е дало много добри резултати за кратък период. „Планираме да продължим с тези активности, като важна част от рекламата на България като туристическа дестинация“, допълни Николина Ангелкова.

TUI – България отчита ръст през 2016 г. от повечето големи пазари за българския туризъм: Германия +20%; Полша +100%; Великобритания +28%; Холандия +13%; Белгия +53%; Русия +15%. „За лято’2017 очакваме туристи от Франция, както и разширяване на програмата на Нордик и Холандия в регион Варна“, поясни Пламен Кацаров. Той допълни, че с много добри темпове се движи и договарянето за предстоящия зимен сезон. Според него има всички шансове Летен сезон‘2017 да бъде дори по-добър от рекордните резултати, които се отчитат през 2016 г.,