fbpx Renault ZOE грабна престижната награда за дизайн Red Dot | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Renault ZOE грабна престижната награда за дизайн Red Dot

Renault ZOE грабна престижната награда за дизайн Red Dot

етикети

 

Renault ZOE получи наградата 2013 Red Dot Product Design Award, която се нарежда сред най-престижните световни награди за дизайн. Международно жури в 37-членен състав разгледа общо 4662 заявки в 19 различни категории и избра да награди Renault ZOE с Red Dot Product Design 2013. ZOE е третият модел на Renault, който печели това отличие. Преди него това направиха Mégane II (през 2003) и Twizy (2012).
Новата концепция за изложбен щанд на Renault – „The Bump“, която се доказа като хит сред посетителите на последните автомобилни изложения, също бе отличена с награда.

Професор Питер Зек, основател и изпълнителен директор на Red Dot, коментира: „В днешно време става все по-трудно да се разграничат добре проектираните продукти. Много често само детайлите са тези, които правят очевидни специалните качества на продуктите. Въпреки това, тези продуктови творения, които преминават изпитанието пред критичните очи на международното жури на Red Dot, няма да се загубят в тълпата и ще могат да дадат отговор на световната конкуренция.”
Организирани за пръв път през 1955, Red Dot Design Awards си изградиха репутация като еталон за дизайнерско качество на международната сцена. Организирано от Design Centre Rhine-North Westphalia, това е една от най-желаните международни награди по рода си. Наградите „Red Dot“ са признати в целия свят като едно от най-търсените потвърждения за качество в сферата на дизайнерското съвършенство.
Между 2 и 28 юли музеят Red Dot ще приюти традиционната изложба на печелившите продукти. В секцията Design on Stage - Red Dot Product Design 2013 Award Winners, любители на дизайна ще могат да се запознаят отблизо с най-новите тенденции в дизайна. Разбира се, посетителите активно биват насърчавани да разучат експонатите в уникалната постановка на Red Dot Design Museum. Това ще им позволи пряк контакт с дизайнерското мислене, което е помогнало Renault ZOE да спечели своята награда.
Renault ZOE е в продажба във Франция от края на 2012, а в момента се продава в повечето западноевропейски държави.

Използван за пръв път на автомобилното изложение в Париж, концепцията за изложбен щанд - „The Bump“, също бе отличена с „Product Design 2013“ награда от журито на Red Dot Award в категорията „Trade Fair Stand“.
„Голямото пространство, анимираният подход към представянето на новите модели на Renault създават ярка атмосфера, която обгръща посетителите и адекватно представя ценностите на марката – движение и промяна,“ констатира Red Dot журито.
Дизайнерската концепция е вдъхновена от ценността, че всички изложени автомобили имат едно общо по между си и това е движението. Идеята бе да се пресъздаде усещането за движение на щанда. Той е с две издигнати точки и концентрична автомобилна конфигурация, като концептуалните автомобили или новите модели се въртят върху въртяща се платформа на върха. В зависимост от това къде стоят зрителите, автомобилите могат да се наблюдават от различни страни. Усещането за движение, създавано от това триизмерно оформление се засилва допълнително от осветлението на пода и тавана, като топки светлина едва доловимо променят цвета си.
Новият щанд на Renault бе проектиран за използване по време на международните автомобилни изложения по света, включително тези в Женева, Шанхай и Франкфурт.
 

Facebook коментари