Rendez-vous en France – или защо Франция събира туристическите овации?

Rendez-vous en France – или защо Франция събира туристическите овации?

Най-голямото френско изложение за туризъм Rendez-vous en France 2015 се проведе в първите дни на април, като арена на неговото десето юбилейно издание бе градът, който привлича най-много туристи от цял свят - Париж. Тази година цифрите на изложението постигнаха нови рекорди - почти 920 туроператори от цял свят, чийто интерес е насочен към организирането на почивки и пътешествия във Франция, се срещнаха с повече от 750 френски изложители. В директни контакти те коментираха най-добри условия за бъдещи съвместни планове в сферата на туризма. Според предварителните заявки за срещи, в двата дни на уъркшопа в седма зала на Порт-дьо-Версай (най-големият изложбен център) са реализирани повече от 23 хил. бизнес срещи.

България бе представена от Силвана Младенова, собственик на туристическа агенция Enterprise Travel, специализирана в сферата на луксозния туризъм. „ Нашата агенция има разработени много интересни туристически програми във Франция. Сега подготвяме и специална, посветена на винения туризъм. На всички е известно, че тук е меката на най-изкусните вина. За тези два дни успях да реализирам повече от 40 срещи и съм много доволна, защото открих нови места и хотели, и успях да договоря отлични цени“, сподели Младенова пред гл. Редактор на списанието Ина Георгиева, която беше единственият поканен от България журналист на този форум.

Това най-голямо френско събитие в сферата на туризма се организира всяка година от държавната агенция Atout France, съвместно с регионалните туристически организации. Освен директните бизнес срещи, туроператорите от различие точки на света имат възможност да участват в различни турове във Франция. Така те получават нагледна представа за най-интересните места и курорти в страната на Оноре Балзак и Виктор Юго. Имат възможност да се докоснат до културното наследство на Франция, да открият кулинарното богатство, да посетят непознати, но изключително красиви места и директно да договорят най-добри условия за посещения на все по-любопитния и все по-капризен световен турист.

И резултатите не закъсняват – през 2013 г. Франция е била посетена от 84,7 млн. туристи, които са влели в икономиката на държавата 42,2 млрд. Евро. Затова туризмът е един от ключовите отрали във френската индустрия, който формира 7,43% от БВП.

И за да бъде пълно изживяването във френската столица всички участници в Rendez-vous en France 2015 бяха специални гости на едно от най-известните в света кабарета, намиращо се на емблематичния булевард Шанз-Елиза - Lido. Два дни преди официалната премиера бе представено най-новото зашеметяващо шоу, което преминава границите на понятието „кабаре“. Сцените се редуват с невероятна скорост, специално създадените костюмите са „висша мода“, а техниката на акробатите надминават представите за възможностите на човешкото тяло. Зрителят се люшка между реалност и сън и след спектакъла първото изречение на всеки е: „Това не може да е истина!“.

Втората вечер бе организирана в Националния център за изкуство и култура „Жорж Помпиду“, известен като „Център Жорж Помпиду“. Построен през 1977 г. по идея на тогавашния президент Помпиду, модерната сграда е културна институция, изцяло посветена на създаването на модерно и съвременно изкуство, където пластиката съжителства с книги, дизайн, музика и филми. През 2013 г. е 15-тият най-посещаван музей в света с около 3,7 млн. посетители. Сред авангардната атмосфера на центъра гостите имаха възможността да дегустират върховете на френската кулинария, обилно полети с вина от различните краища на страната.

На последния етаж, откъдето се открива феноменална гледка към цял Париж, бе отворена експозицията на един от най-противоречивите творци на нашето време – Джеф Кунс. Една от най-известните му серии е "Балонено куче". Творбите са изработени от порцелан, а през 2013 г. на търг в аукционната къща "Кристис" в Ню Йорк едно от кучетата е продадено за невероятната цена от 58.4 млн. долара - най-високата, плащана някога за произведение на жив артист!

 

 

 

Facebook коментари