fbpx Решават обезпечаването на противопожарната сигурност в зимните курорти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Решават обезпечаването на противопожарната сигурност в зимните курорти

 

Започват срещи с общините и ръководствата на зимните курорти за търсене на решение за обезпечаване на противопожарната сигурност през сезона. Това стана ясно след работна среща на министъра на туризма Николина Ангелкова  с главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Поводът за разговора бе започналата реорганизация в пожарните служби. Двамата се обединиха около тезата, че трябва да се намери конструктивно решение, така че да се гарантира спокойното и безопасно протичане на зимния сезон.
Министър Ангелкова изтъкна пред гл. комисар Николов важността на Боровец и Пампорово като зимни  курорти с национално значение, които имат значим принос  към развитието на туризма в страната. През изминалия зимен сезон общо близо 1,4 млн. туристи са посетили страната, като се постигна ръст от 19,6%, а през идващата зима се очаква резултатите да се запазят и дори да се надградят, посочи още министър Ангелкова.