fbpx Руснаците остават активни на пазара на ваканционни имоти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Руснаците остават активни на пазара на ваканционни имоти

„ХII Салон недвижимости Болгарии” в рамките на Московското международно инвестиционно изложение събра достатъчно посетители. Това бе първото глобално събитие след настъпването на кризата в Украйна. Green Life Property Development представи своите проекти на българското Черноморие пред потенциалните купувачи.

Според представителите на инвестиционната компания, основната тема за купувачите на ваканционни имоти е бъдещето на рублата, както и съдбата на част от руските банки. Запазването на стойността на спестяванията и възможността за сключване на добра сделка са основните причини част от руснаците да бързат да купят имот преди старта на летния сезон.

„Търсенето трайно се пренасочва към имоти за постоянно живеене. Дори краткосрочните им планове да са да почиват в жилището, а не да се преселват у нас, руснаците, които активно търсят имот в България, предпочитат то да бъде в населено място, а не в класически курорт и да бъде с потенциал за постоянно пребиваване”, обобщава Теофил Петров, Изпълнителен директор на Green Life. „Срещите на живо ни върнаха оптимизма, макар и умерен, за продажбите през настоящия активен сезон. По мои наблюдения само реална война може да промени драстично интереса”, допълва Теофил Петров.

По думите му московчани приемат присъединяването на Крим като естествен процес, който касае голямата политика, но не засяга ежедневието им. Затова и решенията им се основават единствено на прякото въздействие на всеки отделен фактор. Кризата с Украйна към момента не променя плановете им, нито се усеща настроение това да се случи.